Veľkonočný Tip na nedeľný obed | Obrátené hovädzie rezne & Retro puding
Táto nedeľa sa nesie vo Veľkonočnom duchu, a keďže je na čase dopriať si sýty a lahodný obed, odporúčame vám Obrátené hovädzie rezne. Na Veľkonočný pondelok už určite máte napečených zákuskov dosť, preto aby sme to so sladkými dobrotami nepreháňali, obed tentokrát zakončíme klasickým Retro pudingom.
Polievka: Zeleninová zo strúhanej zeleniny
Ingrediencie:
- mrkva - 5 - 8 ks
- petržlen - 5-8 ks
- kaleráb - 1 ks
- maslo - 50 g
- petržlenová vňať
- soľ
- kmín
- čierne korenie
- zeleninový bujón - 1 kocka
Rajbačka:
Postup prípravy nájdete tu: Zeleninová polievka zo strúhanej zeleniny
Hlavné jedlo: Obrátené hovädzie rezne
Ingrediencie:
- hovädzie mäso - (stehno, roštenka alebo akýkoľvek iný pekný kus mäsa)
- strúhanka
- vajce - 1 ks
- soľ
- čerstvo mleté korenie
- bračová masť
- maslo
- vývar - 200 - 300 ml
Postup prípravy nájdete tu: Obrátené hovädzie rezne
Dezert: Retro puding
Ingrediencie:
- práškový puding (dva druhy podľa chute)
- ovocie (zavárané, čerstvé, mrazené)
- mlieko
- cukor
- smotana na šľahanie
- piškóty okrúhle
- kakao na ozdobu
Postup prípravy nájdete tu: Retro puding