Tip na nedeľný obed| Tekvicová polievka a francúzske kura
Aby ste sa netrápili s hľadaním obedového menu, opäť sme vám jedno zostavili. Jeho príprava je nenáročná a celkom rýchla. Nech sa páči :)
Polievka: Oranžová tekvicová polievka
Ingrediencie
- hokkaido (muškátová tekvica) - 300 g
- zemiaky - 300 g
- olivový olej - 1 PL
- maslo - 1 PL
- smotana - 150 ml
- kyslá smotana (creme fraiche) - 150 g
- soľ
Postup prípravy nájdete tu: Oranžová tekvicová polievka
Hlavné jedlo: Kura na francúzsky spôsob
Ingrediencie
- kura - (celé, naporcované)
- slanina - 20 dkg
- koreňová zelenina - (mrkva, petržlen, zeler) nakrájaná na kocky
- cibuľa - (väčšia) 1 ks
- šampiňóny - 120 g (nakrájané)
- hladká múka - (na obalenie mäsa)
- koňak - 0,5 dcl
- červené víno - 3 dcl
- vývar - 3-5 dcl (podľa toho, koľko chceme šťavy a ako rýchlo sa to vyvára)
- maslo - 1 PL
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup prípravy nájdete tu: Kura na francúzsky spôsob
Dezert: Čokoládové muffiny
Ingrediencie
- hladká múka - 100 g
- kakao - 20 g
- cukor - 140 g
- prášok do pešiva - 1 1/2 čl
- maslo - 40 g (izbovej teploty)
- plnotučné mlieko - 120 ml
- vajce - 1 ks
- vanilkový extrakt - 1 čl
- soľ - štipka
Poleva:
- práškový cukor - 300 g
- maslo - 100 g (izbovej teploty)
- kakao - 40 g
- plnotučné mlieko - 40 ml
Postup prípravy nájdete tu: Čokoládové muffiny
Dobrú chuť praje NajRecept.sk