Tip na nedeľný obed| Kelovo - šošovicová polievka a ražničí
Opäť je tu koniec týždňa a s ním prichádza aj náš Tip na nedeľný obed. Tentokrát je to vynikajúca kelovo - šošovicová polievka, ražničí a mrkvová torta, ktoré Vám spestria nedeľný obed. Nech sa páči :-)
Polievka: Kelovo - šošovicová polievka
Ingrediencie
- pór - 1 ks
- lúpané paradajky - 1 plechovka (400 g)
- sladké zemiaky - 2 ks
- kelové listy - 7 ks
- hnedá šošovica - 1/2 hrnčeka
- sušený tymián - 1 KL
- olivový olej
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup prípravy nájdete tu: Kelovo - šošovicová polievka
Hlavné jedlo: Ražničí
Ingrediencie
- kuracie stehná bez kosti a kože
- cibuľa - 3 ks
- cesnak - 5 strúčikov
- paprika - žltá a zelená
- slanina
- šampiňóny
- olivový olej
- grilovacie korenie
- dijonská horčica
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
Postup prípravy nájdete tu: Ražničí
Dezert: Mrkvová torta
Ingrediencie
Cesto:
- polohrubá múka - 250 g
- trstinový cukor - 200 g
- kypriaci prášok - 1 ČL
- škorica - (mletá) 1 ČL
- vajce - (oddelené žĺtky od bielok) 2 ks
- rastlinný olej - 90 ml
- pomarančová šťava - 60 ml
- mrkva - (nastrúhaná) 430 g
- kôra z pomaranča
- zázvor - (nastrúhaný) 1/2 ČL
- sušené brusnice - cca pol hrste
- sušené hrozienka - celá hrsť
- maslo a múka na vymastenie a vysypanie okrajov formy
Krém:
- maslo - 2 PL
- práškový cukor - 3 PL
- mascarpone - 250 g
- nastrúhaná kôra z pomaranča na zdobenie
Postup prípravy nájdete tu: Mrkvová torta