NajRecept.sk Prílohy Špenátovo-fazuľová príloha
Špenátovo-fazuľová príloha
Recept Špenátovo-fazuľová príloha
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Zuzka

Manželovi zistili intoleranciu na mlieko a mliečne výrobky, všetky obilniny a lepok a aj na slepačie vajcia, takže teraz musí šesť mesiacov dodržiavať diétu, resp. nesmie tieto potraviny konzumovať. Mňa to úplne rozhodilo, lebo mojou najväčšou záľubou je pečenie pečiva, ako isto viete. Postupne sa naučím ako ho piecť (teda dúfam, lebo dnešný pokus dopadol katastrofálne). Naopak pri varenej strave mi takéto obmedzenia nevadí, beriem to ako výzvu na rozšírenie nášho jedálnička a skúšania nových vecí. No a v duchu nového začiatku Vám prinášam recept na skvelú a hlavne jednoduchú a chutnú prílohu.

Zuzka    ·   21.4.2015

Špenátovo-fazuľová príloha

Manželovi zistili intoleranciu na mlieko a mliečne výrobky, všetky obilniny a lepok a aj na slepačie vajcia, takže teraz musí šesť mesiacov dodržiavať diétu, resp. nesmie tieto potraviny konzumovať. Mňa to úplne rozhodilo, lebo mojou najväčšou záľubou je pečenie pečiva, ako isto viete. Postupne sa naučím ako ho piecť (teda dúfam, lebo dnešný pokus dopadol katastrofálne). Naopak pri varenej strave mi takéto obmedzenia nevadí, beriem to ako výzvu na rozšírenie nášho jedálnička a skúšania nových vecí. No a v duchu nového začiatku Vám prinášam recept na skvelú a hlavne jednoduchú a chutnú prílohu.

Suroviny
500 g (čerstvý)
špenát
3/4 hrnčeka (suchá, biela)
fazuľa
4 strúčiky
cesnak
hrsť (čerstvý)
tymián
soľ
mleté čierne korenie
2 ks
bobkový list
olivový olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Fazuľu si vopred namočíme (najlepšie na noc).
  2. Vodu zlejeme, zalejeme vodou, pridáme bobkové listy a uvaríme do mäkka (keď je fazuľa takmer mäkká, vodu osolíme).
  3. Fazuľu scedíme.
  4. Na rozohriaty olivový olej vhodíme prelisovaný cesnak a hneď ako nám zavonia pridáme umytý špenát.
  5. Nachvíľu priklopíme, potom dáme pokrievku dole a necháme listy úplne zvädnúť.
  6. Osolíme, okoreníme a pridáme fazuľu a tymián.
  7. Necháme prehriať a odstavíme.
  8. Časť fazule môžeme popučiť.
  9. Podávame ako teplú prílohu napríklad k rybám.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár