NajRecept.sk Polievky Rybacia polievka
Rybacia polievka
Recept Rybacia polievka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Túto rybaciu polievku máme radi, mierne pikantnou chuťou vás pošteklí na jazyku, ale čo je najdôležitejšie, nie sú v nej kosti a je skutočne rýchlo pripravená.

S varechou v ruke    ·   13.4.2015

Rybacia polievka

Túto rybaciu polievku máme radi, mierne pikantnou chuťou vás pošteklí na jazyku, ale čo je najdôležitejšie, nie sú v nej kosti a je skutočne rýchlo pripravená.

Suroviny

Rybací vývar:

voda
očistené
rybacie hlavy
nové korenie
bobkový list
soľ

K tomu ešte:

hoki filety
cibuľa
3 strúčiky
cesnak
mrkva
pór
chilli paprička
olivový olej
čerstvo mleté čierne korenie
sladká paprika
soľ
majorán, bazalka, tymián, oregáno, šalvia
talianske bylinky
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Začal som vývarom, očistené rybacie hlavy, hoki filety ( môžete použiť filety z akejkoľvek ryby, ale nech v nich nie sú kosti) som dal variť do slanej vody spolu s novým korením a bobkovým listom.
  2. Na olivovom oleji som orestoval nakrájanú cibuľu.
  3. Pridal som k nej nakrájaný cesnak, chilli papričku, čerstvo mleté čierne korenie a lyžicu mletej červenej papriky
  4. Po 25 sekundách keď paprika pustila farbu, zalial som vriacou vodou (stačí 200 ml) a pridal som nadrobno nakrájanú mrkvu. Nechal som dusiť asi 25 minút.
  5. Z vývaru som vybral filety a cez sito som ho nalial priamo do zeleninovo-paprikového základu.
  6. Pridal som nakrájaný pór a nechal som variť ďalších 10 minút.
  7. Potom som pridal čajovú lyžičku sušených talianskych byliniek a odstavil som.
  8. Na tanier som dal uvarené rybie filety a zalial som vriacim ochuteným vývarom - bol mierne pikantný a voňal po bylinkách, ktoré výborne doplnili chuť vývaru a rýb.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár