NajRecept.sk Prílohy Prívarok z hrášku zahustený zemiakom
Prívarok z hrášku zahustený zemiakom
Recept Prívarok z hrášku zahustený zemiakom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: klaura

Prívarky boli kedysi častým jedlom. Moja starká im hovorila "čušpajz",ani neviem prečo ale mali sme ich radi. Šošovicový, fazuľový, zemiakový, moja mamka často robila mrkvový a hráškový. Práve na ten som si spomenula pri vymýšľaní, čo na obed. K tomu fašírka, volské oko, či obyčajné na tvrdo varené vajíčko a plnohodnotný obed je rýchlo na stole. A treba aj zásoby v mrazničke pomíňať :)

klaura    ·   9.4.2015

Prívarok z hrášku zahustený zemiakom

Prívarky boli kedysi častým jedlom. Moja starká im hovorila "čušpajz",ani neviem prečo ale mali sme ich radi. Šošovicový, fazuľový, zemiakový, moja mamka často robila mrkvový a hráškový. Práve na ten som si spomenula pri vymýšľaní, čo na obed. K tomu fašírka, volské oko, či obyčajné na tvrdo varené vajíčko a plnohodnotný obed je rýchlo na stole. A treba aj zásoby v mrazničke pomíňať :)

Suroviny
500 g (čerstvý, mrazený)
hrášok
maslo
cibuľa
2-3 ks (a jeden väčší na zahustenie)
zemiaky
soľ
korenie
(alebo voda)
zeleninový vývar
Postup receptu
Vytlačiť
Príprava je veľmi jednoduchá.
  1. Na masle urestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.
  2. Pridáme hrášok, na kocky pokrájané zemiaky, chvíľu to popražíme.
  3. Podlejeme trochou zeleninového vývaru  a dusíme do mäkka.
  4. Tekutinu necháme takmer vyvariť.
  5. Medzitým si väčší zemiak na jemno nastrúhame (ako  na zemiakové placky), a keď máme hrášok mäkký, pridáme ho do hrnca. Pekne nám pokrm zahustí.
  6. Podľa potreby ešte dosolíme, dokoreníme a podávame.
Recept na fašírky nájdete tu: Fašírky s muffinovej formy
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár