NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Pikantné rezne so zemiakovo-cibuľovým šalátom
Pikantné rezne so zemiakovo-cibuľovým šalátom
Recept Pikantné rezne so zemiakovo-cibuľovým šalátom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: barborka

Pri tomto recepte treba mäso pripraviť deň vopred, aby nasiaklo do seba všetky chute. Pripravuje sa pred podávaním. Čerstvé rezne sú najlepšie :)

barborka    ·   3.4.2015

Pikantné rezne so zemiakovo-cibuľovým šalátom

Pri tomto recepte treba mäso pripraviť deň vopred, aby nasiaklo do seba všetky chute. Pripravuje sa pred podávaním. Čerstvé rezne sú najlepšie :)

Suroviny

Na mäso:

1,5 kg
bravčové karé
5 ks
vajce
2 ČL
soľ
1 ČL
mleté čierne korenie
1 ČL
mletá rasca
1 ČL
majoránka
1 ČL
sladká paprika
(podľa chuti) u nás 0,5 ČL
štiplavá paprika
1 PL
wolchestrová omáčka
1 PL
horčica
1 PL
kečup
1 ČL
vegeta
1 ČL
kari korenie

Na šalát:

(uvarené v šupke) 2-3 kg
zemiaky
5 ks (uvarené)
vajce
2 ks (väčšie)
cibuľa
1/4 pohára (nakrájané na drobno)
kyslá uhorka
0,5 dcl
olej
1 PL
horčica
1,5 dcl
uhorková voda
2 ČL do vody a 2 ČL do hotového šalátu podľa chuti)
soľ
1 ČL
korenie
(uvarený, môže ale nemusí byť)
zeler
zelerová a petržlenová vňať
Postup receptu
Vytlačiť
Mäso
  1. Vo vajciach rozšľaháme všetko korenie - pripravíme tak marinádu.
  2. Rezne naklepeme a namáčame do omáčky.
  3. Odložíme do druhého dňa do chladničky.
  4. Na druhý deň opražíme na rozpálenom oleji.
Šalát
  1. Zemiaky uvaríme v šupke.
  2. Vychladené očistíme a pretlačíme cez krájač.
  3. Cibuľa sa zaparí v uhorkovom náleve a celé sa to vyleje na zemiaky.
  4. Vajíčka uvaríme na tvrdo a nakrájame.
  5. Pridajú sa ostatné ingrediencie.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár