NajRecept.sk Šaláty Zeleninové šaláty Pečená cvikla s medom a orechami
Pečená cvikla s medom a orechami
Recept Pečená cvikla s medom a orechami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: klaura

Cviklu mám veľmi rada, iba že ju nerada varím. Aby zmäkla, potrebuje čas a ten zemitý tuch v kuchyni sa potom dlho vetrá. Ale tentokrát som cviklu dala variť do kuchty a bolo fajn, nebol tuch (odsávač stíhal paru odsávať) a hotová bola raz - dva :) Dnes vám ponúkam recept na teplý šalát, ktorý môžete podávať ako prílohu k mäsu, alebo ako ľahkú večeru s čerstvým chlebom. Rozpis je pre 3 osoby.

klaura    ·   17.4.2015

Pečená cvikla s medom a orechami

Cviklu mám veľmi rada, iba že ju nerada varím. Aby zmäkla, potrebuje čas a ten zemitý tuch v kuchyni sa potom dlho vetrá. Ale tentokrát som cviklu dala variť do kuchty a bolo fajn, nebol tuch (odsávač stíhal paru odsávať) a hotová bola raz - dva :) Dnes vám ponúkam recept na teplý šalát, ktorý môžete podávať ako prílohu k mäsu, alebo ako ľahkú večeru s čerstvým chlebom. Rozpis je pre 3 osoby.

Suroviny
3 ks (stredne veľká)
cvikla
3 strúčiky
cesnak
hrsť nasekaných pekanových alebo vlašských
orechy
3 PL
med
soľ
korenie
z jedného malého
citrónová šťava
olivový olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cviklu uvaríme do polomäkka, necháme vychladnúť a ošúpeme.
  2. Zapekaciu misku vymažeme olivovým olejom, na dno poukladáme na koliečka nakrájanú cviklu.
  3. Vrstvu posolíme pokoreníme, posypeme sekanými orechami, nakrájaným cesnakom a polejeme lyžicou medu.
  4. Takto vrstvíme, kým cviklu neminieme.
  5. Nakoniec všetko polejeme šťavou z jedného citróna a pokvapkáme olivovým olejom. Môžeme pridať aj zopár plátkov masla.
  6. Pečieme na 180 °C asi 45 minút.
Hotové ihneď podávame. Tento cviklový šalát chutí za tepla i za studena. A ako máte radi cviklu vy?
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár