Ukončovanie roka majú mnohí radi a opulentne oslavujú, iní vôbec. U nás je to niečo medzi tým. Väčšinou doma v pohodlí, sa u nás pestuje tzv. papučková kultúra. Čo si radi doprajeme sú rôzne chlebíčky, jednohubky, šaláty a pomazánky. Pekne si ich naservírujeme a zabávame sa s deťmi, niekedy tancujeme. Všetko podľa toho kto má akú náladu. Je to deň ako každý iný, no tým že sa menia kalendáre a mení sa aj letopočet, zaslúži si tento deň aspoň decentnú oslavu. Tento krát som sa rozhodla pre špeciality z východu. Ak niečo v Rusku vedia, tak to je poriadne jesť, piť a zabávať sa. Nič u nich nie je len tak naoko. A kedy inokedy, podobným opulentným spôsobom pristúpiť k príprave jedla, než na Silvestra. Bliny sú lievance alebo palacinky. Väčšinou sú robené naslano a z pohánkovej múky. Pohánka je v Rusku veľmi obľúbená a používa sa bežne ako u nás ryža alebo zemiaky. Aj v našich krajoch bola pohánka súčasťou jedálnička bežných ľudí, hlavne v období stredoveku - aj jej názov je zrejme z tej doby. Pohania = Turci, ju mali pri nájazdoch a tak jej ľudia dali meno podľa nich. Nejde o obilovinu, i keď jej použitie je totožné s použitím obiovín - múka - cestoviny - kaše a podobne. Má nevýraznú chuť a preto je ideálna ako príloha alebo kaša na rôzne spôsoby. Späť k Blinám - tie sú podľa mňa ideálne ako jednohubky, dokonca ak použijete len pohánkovú múku máte perfektné bezlepkové jedlo. Či už hlavné alebo ako predjedlo. Záleží len na vás či upečiete malé okrúhle lievance alebo väčšie lievance či dokonca klasické palacinky. Najčastejšie sa podávajú s kyslou smotanou (oveľa hutnejšou a mastnejšou než tá naša) a kaviárom. Každý si však zvolí podľa svojej chuti.
Ukončovanie roka majú mnohí radi a opulentne oslavujú, iní vôbec. U nás je to niečo medzi tým. Väčšinou doma v pohodlí, sa u nás pestuje tzv. papučková kultúra. Čo si radi doprajeme sú rôzne chlebíčky, jednohubky, šaláty a pomazánky. Pekne si ich naservírujeme a zabávame sa s deťmi, niekedy tancujeme. Všetko podľa toho kto má akú náladu. Je to deň ako každý iný, no tým že sa menia kalendáre a mení sa aj letopočet, zaslúži si tento deň aspoň decentnú oslavu. Tento krát som sa rozhodla pre špeciality z východu. Ak niečo v Rusku vedia, tak to je poriadne jesť, piť a zabávať sa. Nič u nich nie je len tak naoko. A kedy inokedy, podobným opulentným spôsobom pristúpiť k príprave jedla, než na Silvestra. Bliny sú lievance alebo palacinky. Väčšinou sú robené naslano a z pohánkovej múky. Pohánka je v Rusku veľmi obľúbená a používa sa bežne ako u nás ryža alebo zemiaky. Aj v našich krajoch bola pohánka súčasťou jedálnička bežných ľudí, hlavne v období stredoveku - aj jej názov je zrejme z tej doby. Pohania = Turci, ju mali pri nájazdoch a tak jej ľudia dali meno podľa nich. Nejde o obilovinu, i keď jej použitie je totožné s použitím obiovín - múka - cestoviny - kaše a podobne. Má nevýraznú chuť a preto je ideálna ako príloha alebo kaša na rôzne spôsoby. Späť k Blinám - tie sú podľa mňa ideálne ako jednohubky, dokonca ak použijete len pohánkovú múku máte perfektné bezlepkové jedlo. Či už hlavné alebo ako predjedlo. Záleží len na vás či upečiete malé okrúhle lievance alebo väčšie lievance či dokonca klasické palacinky. Najčastejšie sa podávajú s kyslou smotanou (oveľa hutnejšou a mastnejšou než tá naša) a kaviárom. Každý si však zvolí podľa svojej chuti.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste