NajRecept.sk Dezerty Fotorecept| Kakaový perník s cuketou
Fotorecept| Kakaový perník s cuketou
Fotorecept| Kakaový perník s cuketou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Zuzka

Týmto zeleninovým koláčom začínam úplne prepadať. Najskôr som začala zľahka- mrkvou. Tie mi prídu najviac autentické a "vhodné" teraz na jar a Veľkú Noc. Jednu tortu pre vás aj chystám. Pozerala som aj na koláče s červenou repou, ale keď ja mám proste blok ešte zo škôlky. Minule som sa s nechuťou voči tejto určite zdravej a pre ostatných aj chutnej zelenine postavila čelom, že ju idem zjesť a vychutnať si ju, ale proste som to nedala. Nakoniec mi ostala do koláča cuketa a s ňou je to paráda. Napríklad aj v takejto podobe. "Šetrila" som si cuketu pôvodne na gril, ale potom som našla na webe tento recept, a moje zámery s ňou boli jasné. Ak sa preto chcete v kuchyni trochu odviazať, vyskúšajte. V konečnom dôsledku rozdiel s klasickým perníkom ani nezbadáte.

Zuzka    ·   28.4.2015

Fotorecept| Kakaový perník s cuketou

Týmto zeleninovým koláčom začínam úplne prepadať. Najskôr som začala zľahka- mrkvou. Tie mi prídu najviac autentické a "vhodné" teraz na jar a Veľkú Noc. Jednu tortu pre vás aj chystám. Pozerala som aj na koláče s červenou repou, ale keď ja mám proste blok ešte zo škôlky. Minule som sa s nechuťou voči tejto určite zdravej a pre ostatných aj chutnej zelenine postavila čelom, že ju idem zjesť a vychutnať si ju, ale proste som to nedala. Nakoniec mi ostala do koláča cuketa a s ňou je to paráda. Napríklad aj v takejto podobe. "Šetrila" som si cuketu pôvodne na gril, ale potom som našla na webe tento recept, a moje zámery s ňou boli jasné. Ak sa preto chcete v kuchyni trochu odviazať, vyskúšajte. V konečnom dôsledku rozdiel s klasickým perníkom ani nezbadáte.

Suroviny
80 g
hnedý cukor
3 ks
vajce
250 g (najemno natrúhaná)
cuketa
1/2 balenia
prášok do pečiva
1/2 ČL
sóda bikarbóna
1 PL
kakao
250 g
polohrubá múka
250 g
hladká múka
hrsť (nasekané)
vlašské orechy
50 ml
olej
1/2 ČL
vanilková esencia
kyslý, ja som dala ríbezľový
džem
50 g
horká čokoláda
50 ml
sladká smotana
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Celé vajíčka som vyšľahala s cukrom do peny, pridala som olej a vanilkovú esenciu.
  2. V jednej miske som zmiešala dokopy obe múky, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a kakao.
  3. Sypkú zmes som riadne premiešala a striedavo som pridávala do vajíčkového základu- pár lyžíc sypkej zmesi a pár lyžíc nastrúhanej cukety.
  4. Nakoniec som pridala posekané orechy.
  5. Cesto som vyliala na vymastený plech a pri 175 stupňoch som nechala piecť 25 minút.
  6. Ešte teplý koláč som natrela ríbezľovým džemom a nechala som koláč úplne vychladnúť.
  7. Vo vodnom kúpeli (hrniec s vriacou vodou, na ktorom je položená ohňuvzdorná miska, ktorá sa nedotýka vriacej vody) som nechala rozpustiť čokoládu a po lyžičkách som pridávala sladkú smotanu a spolu som miešala, kým sa obe zmesi nespojili do hladkej polevy.
  8. Polevu som vyliala na koláč a nechala ju vychladnúť.
Koláč som nechala úplne stuhnúť a krájala som nožom namočeným v teplej vode, aby som zbytočne neporušila polevu. I keď v prípade kombinácie čokoláda+smotana krásne drží.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár