NajRecept.sk Prílohy Fotorecept | Holandská omáčka
Fotorecept | Holandská omáčka
Fotorecept | Holandská omáčka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: klaura

Holandská omáčka sa chuťovo hodí najviac k varenej alebo dusenej zelenine (napríklad špargľa, brokolica), ale aj ku grilovanému mäsu. Patrí do receptu vajce Benedikt. Mala som pred ňou rešpekt, ale nie je to nič zložité - len treba vyskúšať. Omáčka je na 3 - 4 porcie.

klaura    ·   30.4.2015

Fotorecept | Holandská omáčka

Holandská omáčka sa chuťovo hodí najviac k varenej alebo dusenej zelenine (napríklad špargľa, brokolica), ale aj ku grilovanému mäsu. Patrí do receptu vajce Benedikt. Mala som pred ňou rešpekt, ale nie je to nič zložité - len treba vyskúšať. Omáčka je na 3 - 4 porcie.

Suroviny
3 ks
žĺtka
1 PL
vínny ocot
100 g
maslo
soľ
korenie
citrónová šťava
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Žĺtka a vínny ocot šľaháme nad parou do hustej peny. Dávame pozor, aby sa žĺtky neuvarili.
  2. Potom misku dáme z parného kúpeľa stranou a pomaličky zašľahávame rozpustené maslo.
  3. Nakoniec osolíme, okoreníme a dochutíme citrónovou šťavou. Hotová omáčka má mať správnu hustotu, má byť vláčna a lesklá.
  4. Ihneď podávame.
     
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár