NajRecept.sk Dezerty Fotorecept | Bezlepková mrkvová torta
Fotorecept | Bezlepková mrkvová torta
Fotorecept | Bezlepková mrkvová torta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Mrkva je veľmi vďačná potravina, je zdravá a chutí každému. Ešte aj v tomto období je možné kúpiť takú, ktorá narástla u nás, alebo niekde v okolí, alebo sme si ju dopestovali a dobre uskladnili. Takže ak piecť niečo sezónne a zdravé, tak potom s mrkvou. Keďže v recepte nie je múka je možné ho považovať za bezlepkový. A je určite skvelý aj v prípade nejakej tej diéty, neobsahuje maslo - tuky. Príprava je jednoduchá, ja som ho pripravovala s najmladšou dcérou - Bibi, ktorá miluje pečenie a varenie.

Martina Schmidtova    ·   30.4.2015

Fotorecept | Bezlepková mrkvová torta

Mrkva je veľmi vďačná potravina, je zdravá a chutí každému. Ešte aj v tomto období je možné kúpiť takú, ktorá narástla u nás, alebo niekde v okolí, alebo sme si ju dopestovali a dobre uskladnili. Takže ak piecť niečo sezónne a zdravé, tak potom s mrkvou. Keďže v recepte nie je múka je možné ho považovať za bezlepkový. A je určite skvelý aj v prípade nejakej tej diéty, neobsahuje maslo - tuky. Príprava je jednoduchá, ja som ho pripravovala s najmladšou dcérou - Bibi, ktorá miluje pečenie a varenie.

Suroviny

Korpus:

300 g (nastrúhaná)
mrkva
3 ks
vajce
150 g (mleté)
mandle
150 g
hnedý cukor
150 g
strúhaný kokos
1 balenie (použila som Dr. Oeker s vinným kameňom)
prášok do pečiva

Krém:

250 g
mascarpone
125 g
krémový syr
100 g
jemný cukor
Postup receptu
Vytlačiť
Korpus
  1. Vymiešajte vajíčka s cukrom.
  2. Vďaka mojmu pomocníkovi, KitchenAid, je strúhanie mrkvy rýchlo, a Abi to nesmierne baví ... a ani neporiadok v kuchyni už nemáme taký veľký :)
  3. Potom pridajte všetky ostatné ingrediencie - cesto je tuhšie ale to nevadí.
  4. Formu na pečenie veľkosti 24 cm si vymažte maslom, alebo iným tukom.
  5. Rúru predhrejte na teplotu 160 °C.
  6. Cesto dajte do vymazanej formy, spodok vyložte papierom na pečenie a zarovnajte povrch.
  7. Tortu pečte prvých 10 min na teplote 160 °C a potom pridajte na 180°C a pečte ešte ďalších 45 min.
  8. Nechajte vychladnúť a potom potrite krémom.
Kým sa tortička upečie, možete ale nemusíte pripraviť krém, je možné ho nahradiť čokoládovou polevou, alebo len šľahačkou. Ja som zvolila krém z mascarpone a krémového syru. Okedy som ho robila na tortu Red Velvet som z neho nadšená, nie je v ňom maslo, je ľahký nadýchaný a chutí vynikajúco. Krém Ja som chcela aj na krém hnedý cukor a mám len hrubý - kryštálový tak som si musela pomlieť. Krém vďaka tomuto cukru bol jemne karamelový. Na pomletie som pužila mlynček na kávu.       Vymiešajte mascarpone so syrom a cukrom a krém je hotový. Je vážne skvelý :)    
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár