NajRecept.sk Dezerty Čokoládové truffles
Čokoládové truffles
Recept Čokoládové truffles
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Toto je jeden z receptov, na ktorý som mala zálusk už strašne dlho. Konečne som sa k nemu odhodlala. Poviem vám, pre čokoholikov je to naozaj skvelá pochúťka. Musíte však použiť kvalitnú čokoládu, žiadne lacné margarínové náhrady čokolády. To znamená minimálne 75 % čokoládu a pravé maslo. Použitím kvalitných surovín je úspech zaručený. Nevedela som použiť ekvivalentný názov v slovenčine na truffles, tak som ponechala anglický. Podobne ako cheesecake neviem správne preložiť. Tieto bonbóny nie sú ani čokoládové guľky. Jednoducho sú výrazy, ktoré ponechaním v pôvodnom jazyku sú nám známe a poznáme ich význam. Príprava truffles je veľmi jednoduchá a nevyžaduje žiadnu extra zručnosť. Zvládne ich aj začínajúca gazdinka. Môžete ich obaliť v čokoládových stružlinkách, mletých orechoch, pistáciách, mne však vyhovuje horkavá chuť čokolády v spojení s kakaom. Každému podľa jeho chuti. Z tejto dávky vyjde približne 25 kusov truffles, záleží od ich veľkosti.

adkas-tastyfood    ·   29.4.2015

Čokoládové truffles

Toto je jeden z receptov, na ktorý som mala zálusk už strašne dlho. Konečne som sa k nemu odhodlala. Poviem vám, pre čokoholikov je to naozaj skvelá pochúťka. Musíte však použiť kvalitnú čokoládu, žiadne lacné margarínové náhrady čokolády. To znamená minimálne 75 % čokoládu a pravé maslo. Použitím kvalitných surovín je úspech zaručený. Nevedela som použiť ekvivalentný názov v slovenčine na truffles, tak som ponechala anglický. Podobne ako cheesecake neviem správne preložiť. Tieto bonbóny nie sú ani čokoládové guľky. Jednoducho sú výrazy, ktoré ponechaním v pôvodnom jazyku sú nám známe a poznáme ich význam. Príprava truffles je veľmi jednoduchá a nevyžaduje žiadnu extra zručnosť. Zvládne ich aj začínajúca gazdinka. Môžete ich obaliť v čokoládových stružlinkách, mletých orechoch, pistáciách, mne však vyhovuje horkavá chuť čokolády v spojení s kakaom. Každému podľa jeho chuti. Z tejto dávky vyjde približne 25 kusov truffles, záleží od ich veľkosti.

Suroviny
300 g (kvalitná!)
horká čokoláda min. 75 %
200 ml
šľahačková smotana
35 g
maslo
2 - 3 PL
voda
preosiate (na obaľovanie)
horké kakao
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Čokoládu nalámeme na menšie kúsky.
  2. Pridáme 2 - 3 PL vody a v miske nad parou občasným premiešaním rozpustíme čokoládu. Dávame pozor aby sa dno misky nedotýkalo vody.
  3. Do rozpustenej čokolády pomaly primiešavame smotanu. Miešame až kým sa hmoty nespoja.
  4. Odstavíme z ohňa a necháme mierne ochladiť.
  5. Misku s čokoládou dáme dole z pary. Túto čokoládovo-smotanovú zmes necháme odpočinúť 20 - 30 minút.
  6. Potom opäť vrátime nad paru a opäť ohrejeme. Do teplého primiešame maslo. Miešame, kým sa hmoty spoja.
  7. Odstavíme z ohľa a necháme vychladnúť.
  8. Potom odložíme do chladničky stuhnúť. Najlepšie však cez noc.
  9. Pomocou malej lyžičky odkrajujeme z masy. Odporúčam najskôr trochu obaliť v kakau a potom ušúľať medzi dlaňani truffle. Žiadne starosti si nerobte s tým, že musia byť absolútne dokonalo okrúhle. Je povolený rustikálny vzhľad.
  10. V malej miske s preosiatym kakaom nakláňajúc misku do strán obalíme truffle. Na kakaovom obale ľahko ostávajú stopy po prstoch. Doporučujem použiť tenké rukavice, prípadne namočiť prsty do kakaa a tak premiestniť truffle na misu.
  11. V chladničke môžeme skladovať 5 dní. Mám však obavy, že tak dlho nevydržia.
       
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár