Vypracujeme cesto zmiešaním múky, soli, oleja a kvásku (môžeme do cesta pridať sáčok sušeného cesnaku a trochu korenia).
Necháme vykysnúť, po vykysnutí rozdelíme cesto na šesť rovnakých bochníkov a necháme ich pod utierkou ešte 20 min oddychovať.
Potom bochník rozvaľkáme na hrúbku 3 mm,do tvaru obdĺžnika (prípadné krivé okraje orežeme nožom).
Na takto pripravený obdĺžnik natrieme plnku.
Plnka
Plnku tvorí Hera, cesnak a soľ (plnku si vopred rozdelíme tiež na šesť častí,aby vyšla rovnako na každý bochník).
Natreté cesto zrolujeme do rolády, roládu stlačíme z vrchu rovnomerne po celej dĺžke,aby bola z profilu oválna.
Potom nožom krájame trojuholníky a každý trojuholník stlačíme prstami na rezanom boku, aby sa plnka udržala vo vnútri.
Kladieme na plech, povrch natrieme vajcom a môžeme posypať kmínom či sezamom. Ja som natrela len vodou, aby sa sezam nalepil. Piekla som na 180 °C a cca 15 minút. Ale každý podľa svojej rúry. Môžeme pridať aj diétnu salámu.