Som nadšená! Podarilo sa mi upiecť bezlepkové pečivo bez použitia kúpnej zmesi. Pátrala som na zahraničných stránkach a našla som recept na tieto bezlepkové vegan bagetky na svojej obľúbenej stránke Artisan Bread in Five Minutes a Day. Tejto dvojici mimochodom nedávno vyšla kniha o bezlepkovom pečení a po tomto úspechu silno uvažujem, že si ju zadovážim. Recept som však iba tak neprevzala, ale musela som sa potrápiť so znížením dávky na štvrtinu (lebo z uvedenej dávky v pôvodnom recepte upečiete až dve kilá pečiva) čo je pri hrnčekovom meraní dosť komplikované a následne som to presne vážila, aby to bolo úplne presne. A skutočne sa vyplatilo! Z uvedenej dávky (spolu necelých 400 g cesta) vyrobíte tri menšie bagetky. Suroviny však môžete zdvojnásobiť, hoci je lepšie upiecť si menšie množstvo pretože bezlepkové pečivo má kratšiu trvanlivosť. Z rovnakého cesta môžete vytvarovať aj jeden bochník či menšie rohlíčky, žemličky. Cesto má inú konzistenciu ako klasické kysnuté cesto, a preto ho tvarujeme v rukách a utľapkávaním na plechu. Bagetky sú po upečení na povrchu chrumkavé a vo vnútri hutné no mäkké.
Som nadšená! Podarilo sa mi upiecť bezlepkové pečivo bez použitia kúpnej zmesi. Pátrala som na zahraničných stránkach a našla som recept na tieto bezlepkové vegan bagetky na svojej obľúbenej stránke Artisan Bread in Five Minutes a Day. Tejto dvojici mimochodom nedávno vyšla kniha o bezlepkovom pečení a po tomto úspechu silno uvažujem, že si ju zadovážim. Recept som však iba tak neprevzala, ale musela som sa potrápiť so znížením dávky na štvrtinu (lebo z uvedenej dávky v pôvodnom recepte upečiete až dve kilá pečiva) čo je pri hrnčekovom meraní dosť komplikované a následne som to presne vážila, aby to bolo úplne presne. A skutočne sa vyplatilo! Z uvedenej dávky (spolu necelých 400 g cesta) vyrobíte tri menšie bagetky. Suroviny však môžete zdvojnásobiť, hoci je lepšie upiecť si menšie množstvo pretože bezlepkové pečivo má kratšiu trvanlivosť. Z rovnakého cesta môžete vytvarovať aj jeden bochník či menšie rohlíčky, žemličky. Cesto má inú konzistenciu ako klasické kysnuté cesto, a preto ho tvarujeme v rukách a utľapkávaním na plechu. Bagetky sú po upečení na povrchu chrumkavé a vo vnútri hutné no mäkké.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste