NajRecept.sk Ako správne upiecť lososa v rúre za 5 minút?
Ako správne upiecť lososa v rúre za 5 minút?
Recept Ako správne upiecť lososa v rúre za 5 minút?
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Katka

Tento jednoduchý a veľmi chutný spôsob ako upiecť lososa v rúre si zamilujete. Je to skôr dobrý návod ako recept. Odteraz budete vždy vedieť čo s lososom a nebudete váhať ako ho pripraviť na slávnostný alebo sviatočný obed s rodinou.

Katka    ·   27.11.2022

Ako správne upiecť lososa v rúre za 5 minút?

Tento jednoduchý a veľmi chutný spôsob ako upiecť lososa v rúre si zamilujete. Je to skôr dobrý návod ako recept. Odteraz budete vždy vedieť čo s lososom a nebudete váhať ako ho pripraviť na slávnostný alebo sviatočný obed s rodinou.

Ako správne upiecť lososa v rúre za 5 minút?

Kľúčom k dobre pripravenému lososovi je veľmi to nekombinovať. Poznáte to, občas sa človek snaží tak veľmi spojiť rôzne chute, až z toho nakoniec vznikne niečo, čo sa chuťovo nedá pomenovať. Vtedy by ste si radšej kúpili novú porciu a pripravili dané jedlo úplne jednoducho. Veď ako sa hovorí ,,v jednoduchosti je krása" a to sa dá povedať aj o príprave lososa.

Základnými surovinami sú samozrejme okrem lososa soľ, bylinky, korenie a kvalitný olivový olej.

Takýmto spôsobom rýchlo upečiete aj hrubé filety, takže zbohom odbiehaniu a dlhému vyčkávaniu pri sporáku.

Lososa s hrúbkou 1,5 cm upečiete za 4 - 6 minút. Niektoré filety sú v strede hrubšie ako po krajoch, môže sa teda stať, že lososa bude potrebné piecť približne 8 minút. Dôkladne ho však kontrolujte počas pečenia, aby sa vám losos nepripiekol.

Kedy je losos hotový? 

Keď sa začne ryba jemne oddeľovať po jemnom pichnutí vidličkou a jeho mäso má matnú tmavo ružovú farbu.

A lososa príjemne dochutiť?

Po upečení posypte lososa čerstvými bylinkami a pokvapkajte citŕonovou šťavou. V prípade, že máte chuť dodať upečenému lososovi exkluzívny šmrnc, podávajte ho s bazalkovým pestom alebo s talianskou gremolatou. Gremolatu pripravíte zmiešaním nadrobno nasekanej petržlenovej vňate, nastrúhanej kôry z jedného citróna a jedným roztlačeným strúčikom cesnaku.

A aká je vaša obľúbená metóda prípravy lososa?

Postup prípravy lososa

  1. Rúru predhrejeme na teplotu 220 °C. Dno pekáča alebo plechu na pečenie vyložíme alobalom.
  2. Filety lososa osušíme papierovou utierkou.
  3. Filety polejeme trochou olivového oleja a votrieme rukami.
  4. Posypeme trochou soli a korenia.
  5. Lososa uložíme na plech kožou nadol a vložíme piecť do rúry.
  6. Doba pečenia závisí od hrúbky filety lososa. Losos sa v pečie v priemere 4 - 6 minút, upečený bude vtedy, keď sa vám po zapichnutí vidličky bude mäso jemne oddeľovať.

Zdroj:ww.thekitchn.com

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár