Tento jednoduchý a veľmi chutný spôsob ako pripraviť lososa pečeného v rúre si zamilujete. Je to skôr dobrý návod ako recept. Odteraz budete vždy vedieť čo s lososom a nebudete váhať ako ho pripraviť na slávnostný alebo sviatočný obed s rodinou.
Tento jednoduchý a veľmi chutný spôsob ako pripraviť lososa pečeného v rúre si zamilujete. Je to skôr dobrý návod ako recept. Odteraz budete vždy vedieť čo s lososom a nebudete váhať ako ho pripraviť na slávnostný alebo sviatočný obed s rodinou.
Kľúčom k dobre pripravenému lososovi je veľmi to nekombinovať. Poznáte to, občas sa človek snaží tak veľmi spojiť rôzne chute, až z toho nakoniec vznikne niečo, čo sa chuťovo nedá pomenovať. Vtedy by ste si radšej kúpili novú porciu a pripravili dané jedlo úplne jednoducho. Veď ako sa hovorí: "V jednoduchosti je krása." A to sa dá povedať aj o príprave lososa.
Základnými surovinami sú okrem lososa:
Lososa s hrúbkou 1,5 cm upečiete za 4 – 6 minút. Niektoré filety sú v strede hrubšie ako po krajoch, môže sa teda stať, že lososa bude potrebné piecť približne 8 minút. Dôkladne ho však kontrolujte počas pečenia, aby sa vám losos nepripiekol.
Vo všeobecnosti platí, že keď sa začne ryba oddeľovať po jemnom pichnutí vidličkou a jeho mäso má matnú tmavo ružovú farbu, je hotová.
Zdroj: Unsplash.com
Po upečení posypte lososa čerstvými bylinkami a pokvapkajte citŕonovou šťavou. V prípade, že máte chuť dodať upečenému lososovi exkluzívny šmrnc, podávajte ho s bazalkovým pestom alebo s talianskou gremolatou.
Gremolatu pripravíte zmiešaním nadrobno nasekanej petržlenovej vňate, nastrúhanej kôry z jedného citróna a jedným roztlačeným strúčikom cesnaku.
Ešte nikdy ste nepripravovali lososa a potrebujete s ním pomôcť? Využite náš prehľadný a jednoduchý postup:
Zdroj: www.thekitchn.com
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste