Tento jednoduchý a veľmi chutný spôsob ako upiecť lososa v rúre si zamilujete. Je to skôr dobrý návod ako recept. Odteraz budete vždy vedieť čo s lososom a nebudete váhať ako ho pripraviť na slávnostný alebo sviatočný obed s rodinou.
Tento jednoduchý a veľmi chutný spôsob ako upiecť lososa v rúre si zamilujete. Je to skôr dobrý návod ako recept. Odteraz budete vždy vedieť čo s lososom a nebudete váhať ako ho pripraviť na slávnostný alebo sviatočný obed s rodinou.
Kľúčom k dobre pripravenému lososovi je veľmi to nekombinovať. Poznáte to, občas sa človek snaží tak veľmi spojiť rôzne chute, až z toho nakoniec vznikne niečo, čo sa chuťovo nedá pomenovať. Vtedy by ste si radšej kúpili novú porciu a pripravili dané jedlo úplne jednoducho. Veď ako sa hovorí ,,v jednoduchosti je krása" a to sa dá povedať aj o príprave lososa.
Základnými surovinami sú samozrejme okrem lososa soľ, bylinky, korenie a kvalitný olivový olej.
Takýmto spôsobom rýchlo upečiete aj hrubé filety, takže zbohom odbiehaniu a dlhému vyčkávaniu pri sporáku.
Lososa s hrúbkou 1,5 cm upečiete za 4 - 6 minút. Niektoré filety sú v strede hrubšie ako po krajoch, môže sa teda stať, že lososa bude potrebné piecť približne 8 minút. Dôkladne ho však kontrolujte počas pečenia, aby sa vám losos nepripiekol.
Kedy je losos hotový?
Keď sa začne ryba jemne oddeľovať po jemnom pichnutí vidličkou a jeho mäso má matnú tmavo ružovú farbu.
A lososa príjemne dochutiť?
Po upečení posypte lososa čerstvými bylinkami a pokvapkajte citŕonovou šťavou. V prípade, že máte chuť dodať upečenému lososovi exkluzívny šmrnc, podávajte ho s bazalkovým pestom alebo s talianskou gremolatou. Gremolatu pripravíte zmiešaním nadrobno nasekanej petržlenovej vňate, nastrúhanej kôry z jedného citróna a jedným roztlačeným strúčikom cesnaku.
A aká je vaša obľúbená metóda prípravy lososa?
Postup prípravy lososa
Zdroj:ww.thekitchn.com
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste