NajRecept.sk Ako správne upiecť lososa v rúre za 5 minút?
Ako správne upiecť lososa v rúre za 5 minút?
Recept Ako správne upiecť lososa v rúre za 5 minút?
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Katka

Tento jednoduchý a veľmi chutný spôsob ako pripraviť lososa pečeného v rúre si zamilujete. Je to skôr dobrý návod ako recept. Odteraz budete vždy vedieť čo s lososom a nebudete váhať ako ho pripraviť na slávnostný alebo sviatočný obed s rodinou.

Katka    ·   27.11.2022

Ako správne upiecť lososa v rúre za 5 minút?

Tento jednoduchý a veľmi chutný spôsob ako pripraviť lososa pečeného v rúre si zamilujete. Je to skôr dobrý návod ako recept. Odteraz budete vždy vedieť čo s lososom a nebudete váhať ako ho pripraviť na slávnostný alebo sviatočný obed s rodinou.

Kľúčom k dobre pripravenému lososovi je veľmi to nekombinovať. Poznáte to, občas sa človek snaží tak veľmi spojiť rôzne chute, až z toho nakoniec vznikne niečo, čo sa chuťovo nedá pomenovať. Vtedy by ste si radšej kúpili novú porciu a pripravili dané jedlo úplne jednoducho. Veď ako sa hovorí: "V jednoduchosti je krása." A to sa dá povedať aj o príprave lososa.

Základnými surovinami sú okrem lososa:

  • soľ,
  • bylinky,
  • korenie
  • kvalitný olivový olej.

Kedy je losos pečený v rúre hotový?

Lososa s hrúbkou 1,5 cm upečiete za 4 – 6 minút. Niektoré filety sú v strede hrubšie ako po krajoch, môže sa teda stať, že lososa bude potrebné piecť približne 8 minút. Dôkladne ho však kontrolujte počas pečenia, aby sa vám losos nepripiekol.

Vo všeobecnosti platí, že keď sa začne ryba oddeľovať po jemnom pichnutí vidličkou a jeho mäso má matnú tmavo ružovú farbu, je hotová.

Príprava receptu Ako správne upiecť lososa v rúre za 5 minút?, krok 1
Zdroj: Unsplash.com

Ako lososa príjemne dochutiť?

Po upečení posypte lososa čerstvými bylinkami a pokvapkajte citŕonovou šťavou. V prípade, že máte chuť dodať upečenému lososovi exkluzívny šmrnc, podávajte ho s bazalkovým pestom alebo s talianskou gremolatou.

Gremolatu pripravíte zmiešaním nadrobno nasekanej petržlenovej vňate, nastrúhanej kôry z jedného citróna a jedným roztlačeným strúčikom cesnaku.

Mohlo by vás zaujímať:
Recept Losos s cícerovo-paradajkovou omáčkou
Losos s cícerovo-paradajkovou omáčkou

Postup prípravy lososa

Ešte nikdy ste nepripravovali lososa a potrebujete s ním pomôcť? Využite náš prehľadný a jednoduchý postup:

  1. Rúru predhrejeme na teplotu 220 °C. Dno pekáča alebo plechu na pečenie vyložíme alobalom.
  2. Filety lososa osušíme papierovou utierkou.
  3. Filety polejeme trochou olivového oleja a votrieme rukami.
  4. Posypeme trochou soli a korenia.
  5. Lososa uložíme na plech kožou nadol a vložíme piecť do rúry.
  6. Doba pečenia závisí od hrúbky filety lososa. Losos sa v pečie v priemere 4 – 6 minút, upečený bude vtedy, keď sa vám po zapichnutí vidličky bude mäso jemne oddeľovať.

Zdroj: www.thekitchn.com

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár