Tip na nedeľný obed |Tekvicový krém so pstruhom & Koláč s kokosovým snehom
Keď už tu máme oficiálne jar, dovolili sme si pre Vás pripraviť inšpiráciu na ľahký nedeľný obed. Pozostáva z jemného tekvicového krému a pstruha s božskou chrenovo-smotanovou omáčkou. Kombinácia chutí Vás iste milo prekvapí. Na záver dokonalého nedeľného obeda si pochutnajte na sladkom koláči s kokosovým snehom. Dobrú chuť :)
Polievka: Tekvicový krém
Ingrediencie
- tekvica
- cibuľa - (veľká, nakrájaná na kolieska)
- olivový olej
- soľ
- čierne korenie
- kari
- zeleninový vývar - 700 ml
- kokosové mlieko
- med - 1 ČL
- smotana - 1 PL
- dijonska horčica
Postup prípravy nájdete tu: Tekvicový krém
Hlavné jedlo: Pstruh s chrenovo-smotanovou omáčkou a balzamikovou cviklou
Ingrediencie
- filety - 2 ks (očistené, vykostené zo pstruha)
- soľ
- mleté čierne korenie
- olej - 2 PL
- smotana - 4 PL (u mňa creme fraiche)
- krémový chren - 2-3 ČL (už rozrobený chren vo fľaštičke)
- cvikla - 2 menšie hlávky (očistená, kúpila som už hotovú, uvarenú, ošúpanú cviklu)
- balzamikový ocot
- olivový olej
- morská soľ
Na ozdobu:
- žerucha - (pár lístkov)
- zemiaky - ako príloha (alebo iba krajec chleba)
Postup prípravy nájdete tu: Pstruh s chrenovo-smotanovou omáčkou a balzamikovou cviklou
Dezert: Koláč s kokosovým snehom
Ingrediencie
- maslo - (zmäknuté) 250 g
- práškový cukor - 150 g
- vajce - 6 ks (oddelené žĺtky od bielok)
- polohrubá múka - 300 g
- kypriaci prášok - 3 ČL
- kakao - 1 PL
- marhuľový džem
- kryštálový cukor - 200 g
- kokos - (strúhaný) 200 g
- maslo a múka na vymastenie a vysypanie plechu
- mlieko - 1 dcl
Postup prípravy nájdete tu: Koláč s kokosovým snehom