NajRecept.sk Polievky Zeleninový vývar Oranžová Tekvicová polievka
Oranžová Tekvicová polievka
Recept Oranžová Tekvicová polievka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Daniela

Polievka sa hodí sa pre tekvicových začiatočníkov a tých, ktorým jej sladkastá chuť až tak veľmi nevyhovuje. Pokročilí jedinci môžu zemiakovú zložku úplne vynechať.

Daniela    ·   27.3.2015

Oranžová Tekvicová polievka

Polievka sa hodí sa pre tekvicových začiatočníkov a tých, ktorým jej sladkastá chuť až tak veľmi nevyhovuje. Pokročilí jedinci môžu zemiakovú zložku úplne vynechať.

Suroviny
300 g
hokkaido (muškátová tekvica)
300 g
zemiaky
1 PL
olivový olej
1 PL
maslo
150 ml
smotana
150 g
kyslá smotana (creme fraiche)
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
Miery a váhy sú veľmi približné, každý si iste nájde tie svoje. Hokkaido netreba lúpať, muškátovú tekvicu áno.
  1. Vydlabeme vnútro a nakrájame na kocky, približne na rovnaké aj olúpané zemiaky.
  2. V hrnci zohrejeme maslo s olejom a kocky opečieme do zlatista, ale nesmú veľmi zhnednúť.
  3. Zalejeme vodou, osolíme a povaríme do zmäknutia, trvá to necelú polhodinku.
  4. Potom už len rozmixujeme, dochutíme oboma druhmi smotany a môžeme podávať.
U nás polievku podávame s miskou krutónov a fritovanými lístkami šalvie. Krutónky pečiem v rúre na 150°C, pokvapkané troškou oleja. Je to oveľa efektívnejšia (a diétnejšia) príprava, ako vyprážanie na panvici. Lístky šalvie naopak smažím v dostatočnej vrstve oleja kým sa z nich neodparí všetka voda a nezmenia sa na chrumkavé lupienky.  
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár