NajRecept.sk Dezerty Kokosovo-čokoládový cheesecake
Kokosovo-čokoládový cheesecake
Recept Kokosovo-čokoládový cheesecake
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Kakaovo kokosový korpus, lahodný krém s kokosového mlieka, kúsky čokolády a sladučké šťavnaté granátové jablko. Kombinácia na povzbudenie celého človeka počas pochmúrnych upršaných dní.

Love.muffin    ·   17.3.2015

Kokosovo-čokoládový cheesecake

Kakaovo kokosový korpus, lahodný krém s kokosového mlieka, kúsky čokolády a sladučké šťavnaté granátové jablko. Kombinácia na povzbudenie celého človeka počas pochmúrnych upršaných dní.

Suroviny
(kakaové) 2 balenia
Bebe keksy
170 g
maslo
6 veľkých kopcovitých PL
kokos
200 ml
kyslá smotana
500 g
mascarpone
3 ks
vajce
1 ks
žĺtok
150 g
práškový cukor
2 PL
vanilkový extrakt
400 ml (to kúpite zvyčajne v konzerve v exotických potravinách, BILLA, LIDL, Tesco)
kokosové mlieko
3 PL
hladká múka
(kúpené alebo doma nasekané)
čokoládové kúsky
1 ks
granátové jablko
na posypanie
čokoládová poleva a kokos
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu, inak hrozí že sa cesto zrazí.
  2. Okraje tortovej formy vymažeme maslom, dno vystelieme papierom na pečenie.
  3. Kekse rozmixujeme na jemný prášok a zmiešame s kokosom.
  4.  Zmäknuté maslo nakrájame na kocky, pridáme do sušienkového prášku a rukami vymiesime na mrveničku.
  5. Vysypeme ju do formy a poutláčame dno aj okraje a vytvarujeme korpus. Zatiaľ ho dáme odpočívať do chladničky.
  6. V miske si ručne vymiešame smotanu, mascarpone, cukor a vanilkový extrakt.
  7. Po jednom pridávame vajíčka.
  8. Nakoniec primiešame aj preosiatu múku a kokosové mlieko. D
  9. o krému jemne zapracujeme aj kúsky čokolády.
  10. Hotovú zmes nalejeme do korpusu a pečieme pomaly vo vodnom kúpeli asi 60 minút na 165-170 stupňov. (Vodný kúpeľ je pre pečenie cheesecaku zásadný - do hlbšieho plechu dáme vodu a uložíme ho na spodok rúry aby sa voda vyparovala, tak nám nezoschne a bude krásne krémový).
  11. Po upečení vypneme rúru, ale neotvárame dvierka ešte aspoň 20 minút, až potom vypustíme paru.
  12. Po pol hodine otvoríme dvierka a necháme cheesecake úplne vychladnúť. Najlepšie dať ho stuhnúť do chladničky cez noc.
  13. Hotový cheesecake potrieme čokoládovou polevou (napr. ganache), posypeme kokosom a dužinou z granátového jablka.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár