S touto tortou som dosť experimentovala. S výsledom som viac než spokojná. Na krém som brala inšpiráciu z inej torty. S menšími upravami som ho použila aj tentokrát. Verte mi, že mascarpone v spojení s vaječným likérom vám zaručene poštekli vaše chuťové poháriky. Chcela som mať rovnomerné piškótové korpusy, tak som ho upiekla na trikrát. Piškóta je jemnučká, vôbec nie je dusivá. Mandarínkové želé uprostred vaječno-mascarpónovej plnky som si vymyslela sama. V priereze vznikla pekná mozaika. Celý dizajn torty som si vymyslela sama. To sa odrazilo aj na celkovej úprave torty. Keďže som nemala recept prerátaný a prispôsobený k tomuto dizajnu, tak korpusy prevyšovali detské piškóty. Riešila som to ta, že som ich posunula vyššie a spodok, kde mi chýbali piškóty, som vyplnila dookolo cukríkmi. Použila som rovnaké cukríky ako na ozdobu na vrchu torty. Tráva je zo strúhaného kokosu, ktorý som zafarbila zelenou potravinárskou farbou. Vajíčka sú kúpené cukríky. No a to kuriatko (podľa môjho manžela kačka, ale to je jedno, veď aj kačiatka sa liahnú zo škrupín, a tiež sú poslom jari :), vo vaječnej škrupinke je mojim druhým minidielkom, vymodelovaným z white icingu. Ja sa mu tak veľmi teším. Iste, nie je to dokonalé, ale ja sa mu naozaj veľmi teším. Pri výrobe kuriatka v škrupinke som prišla na nejaké veci pri práci s WI a určite tieto poznatky použijem v budúcnosti. Ak vás táto torta zaujala, tak sa pozrite na jej prípravu. Rozpis je na formu o priemer 24 cm. Pečieme 3 korpusy, preto potrebujeme ingrediencie na korpus 3x.
S touto tortou som dosť experimentovala. S výsledom som viac než spokojná. Na krém som brala inšpiráciu z inej torty. S menšími upravami som ho použila aj tentokrát. Verte mi, že mascarpone v spojení s vaječným likérom vám zaručene poštekli vaše chuťové poháriky. Chcela som mať rovnomerné piškótové korpusy, tak som ho upiekla na trikrát. Piškóta je jemnučká, vôbec nie je dusivá. Mandarínkové želé uprostred vaječno-mascarpónovej plnky som si vymyslela sama. V priereze vznikla pekná mozaika. Celý dizajn torty som si vymyslela sama. To sa odrazilo aj na celkovej úprave torty. Keďže som nemala recept prerátaný a prispôsobený k tomuto dizajnu, tak korpusy prevyšovali detské piškóty. Riešila som to ta, že som ich posunula vyššie a spodok, kde mi chýbali piškóty, som vyplnila dookolo cukríkmi. Použila som rovnaké cukríky ako na ozdobu na vrchu torty. Tráva je zo strúhaného kokosu, ktorý som zafarbila zelenou potravinárskou farbou. Vajíčka sú kúpené cukríky. No a to kuriatko (podľa môjho manžela kačka, ale to je jedno, veď aj kačiatka sa liahnú zo škrupín, a tiež sú poslom jari :), vo vaječnej škrupinke je mojim druhým minidielkom, vymodelovaným z white icingu. Ja sa mu tak veľmi teším. Iste, nie je to dokonalé, ale ja sa mu naozaj veľmi teším. Pri výrobe kuriatka v škrupinke som prišla na nejaké veci pri práci s WI a určite tieto poznatky použijem v budúcnosti. Ak vás táto torta zaujala, tak sa pozrite na jej prípravu. Rozpis je na formu o priemer 24 cm. Pečieme 3 korpusy, preto potrebujeme ingrediencie na korpus 3x.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste