Roládu som videla pred nejakým časom na coolinarka.com. Už vtedy ma veľmi zaujala, ale od jej vyskúšania ma odrádzalo to, že ťá červená časť bola z ajvaru. Ajvar pochádza zo srbskej kuchyne. Vyrába sa vlastne z pečených paprík pridaním baklažánu, cesnaku a chilli papričiek. Konzumuje sa ako nátierka, príloha k mäsu alebo ako šalát. Potom som ju videla u Sary a Mikiho, ale tu zas sa mi zdal zdĺhavý postup, keďže každé cesto sa robilo zvlášť. Napokon celkom ma presvedčila Ivka, že už to musím konečne vyskúšať. Ona to má zjednodušené a to tým, že cesto sa robí naraz. Po vyskúšaní receptu však doporučujem predsa len urobiť tie cestá každé zvlášť, pretože nie vždy sa podarí cesto rozdeliť presne na tri rovnaké časti. Ďalej záleží aj od syra aký použijete do žltého cesta. Mne sa zdá, že tá moja roláda nebola až taká pekná nadýchaná. Ešte jednu malú zmenu som urobila, že množstvo červenej mletej papriky som znížila na 1 ČL a pridala som mojú obľúbenú pastu Červené zlato. Na krém som použila Philadelphiu. Tak toľko minimálne zmeny. Roládu hodnotím ako chutnú, efektívnu záležitosť a rozhodne som ju nerobila posledný krát.
Roládu som videla pred nejakým časom na coolinarka.com. Už vtedy ma veľmi zaujala, ale od jej vyskúšania ma odrádzalo to, že ťá červená časť bola z ajvaru. Ajvar pochádza zo srbskej kuchyne. Vyrába sa vlastne z pečených paprík pridaním baklažánu, cesnaku a chilli papričiek. Konzumuje sa ako nátierka, príloha k mäsu alebo ako šalát. Potom som ju videla u Sary a Mikiho, ale tu zas sa mi zdal zdĺhavý postup, keďže každé cesto sa robilo zvlášť. Napokon celkom ma presvedčila Ivka, že už to musím konečne vyskúšať. Ona to má zjednodušené a to tým, že cesto sa robí naraz. Po vyskúšaní receptu však doporučujem predsa len urobiť tie cestá každé zvlášť, pretože nie vždy sa podarí cesto rozdeliť presne na tri rovnaké časti. Ďalej záleží aj od syra aký použijete do žltého cesta. Mne sa zdá, že tá moja roláda nebola až taká pekná nadýchaná. Ešte jednu malú zmenu som urobila, že množstvo červenej mletej papriky som znížila na 1 ČL a pridala som mojú obľúbenú pastu Červené zlato. Na krém som použila Philadelphiu. Tak toľko minimálne zmeny. Roládu hodnotím ako chutnú, efektívnu záležitosť a rozhodne som ju nerobila posledný krát.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste