NajRecept.sk Dezerty Fotorecept | Medovník s orechmi
Fotorecept | Medovník s orechmi
Fotorecept | Medovník s orechmi
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Tento medovník si určite zamilujete, rovnako ako my. Bude chutiť malým, a veľkým kľudne aj s prídavkom mandľového likéru! Jednoducho ho musíte skúsiť.

Recepty s Anabelou    ·   16.3.2015

Fotorecept | Medovník s orechmi

Tento medovník si určite zamilujete, rovnako ako my. Bude chutiť malým, a veľkým kľudne aj s prídavkom mandľového likéru! Jednoducho ho musíte skúsiť.

Suroviny

Cesto:

500 g
hladká múka
2 KL
sóda bikarbóna
200 g
práškový cukor
2 ks
vajce
200 g
maslo
2 KL
med
2 KL
mlieko

Orechová zmes:

350 g (nasekané)
vlašské orechy
120 g
maslo
6 PL
med
1 KL
vanilkový cukor

Krém:

250 g
maslo
80 g
práškový cukor
300 ml
mlieko
1 PL
hladká múka
4 PL
mandľový puding
100 ml
amaretto
Postup receptu
Vytlačiť
Cesto:
  1. Hladkú múku preosejeme do misy spolu so sódou bikarbónou a cukrom.
  2. Premiešam, pridám vajíčka, zmäknuté maslo a med vymiešaný s mliekom.
  3. Vypracované cesto rozdelím na dve časti.
  4. Rozvaľkané cestá dám na dva plechy vyloženým papierom na pečenie.
Orechová zmes:
  1. Orechy s maslom, medom a cukrom (nemusí byť) dám na panvicu rozpustiť a opražiť.Ešte horúcu zmes rozložím na jednu časť cesta.
  2. Pečiem oba plechy asi 15 minút na 170°C dozlata a nechám vychladnúť.
Krém: 
  1. Zmäknuté maslo vymiešam s cukrom.
  2. Z mlieka, hladkej múky, pudingu uvaríme hustúkašu, ktorú miešam do zhustunia.
  3. Po vychladnutí ju primiešam k vymiešanému maslu s cukrom.
  4. Upečený čistý plát cesta pokvapkám amarettom, natriem krémom a prikryjem druhým plátom s orechovou zmesou.
  5. Koláč odložím na chladné miesto aspoň na jeden deň, aby spojil všetky svoje chute.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár