Ako jednoducho pripraviť tortu v tvare zajaca
Veľká noc sa nezadržateľne blíži a odvšadiaľ na nás číhajú Veľkonočné dekorácie. Pripravte si aj vy doma sladkého Veľkonočného zajaca v podobe torty. Malí šibači sa potešia a radi si pochutnajú na takejto skvelej pochúťke.
Na prípravu budete potrebovať:
- 2 okrúhle formy na pečenie
- 2 balenia lentiliek
- suroviny na piškótové cesto
- krém na potretie
- 1 balenie strúhaného kokosu
Krok č.1
Ako prvé si upečieme piškótové cesto v dvoch okrúhlych formách. Recept na naozaj vynikajúce piškótové cesto nájdete
tu
Krok č. 2
Teraz si vyrežeme uši a motýlika.
Okrúhlu piškótu si pedstavíme ako ciferník na ručičkových hodinkách. Nožom začneme rezať tam kde máme 11 hodín a režeme v tvare polmesiaca. Tento krok zopakujeme na protiľahlej strane piškóty o 01:00 hodine a opäť orežeme tvar polmesiaca. Takto máme vyrezané uši na krajoch a v strede pekného motýlika.
Krok č. 3
Ešte pred upečením piškóty si pripravíme krém, ktorým potrieme tortu. Ak máte svoj obľúbený použite ten. Môžete však vyskúšať napríklad tieto:
Celý povrch rovnomerne potrieme pripraveným krémom a ozdobíme strúhaným kokosom. Najlepšie je jednotlivé časti priamo ,,vyváľať" v pripravenom kokose.
Krok č. 4
Ideme na záverečné zdobenie. Lentilky si rozdelíme podľa farieb aby sa nám zajac zdobil jednoduchšie. Zdobíme podľa vlastnej fantázie a chuti.
Zdroj: Delish.com