Tip na nedeľný obed | Zelerová polievka s obrátenými rezňami a koláčom s ovocným pyré
NajRecept.sk vám prináša opäť ďalší tip na nedeľný obed, ktorý pozostáva z krémovej zelerovej polievky. Ak máte radi polievky, ktoré obsahujú kúsky, stačí ak ju nerozmixujete. Rezne sú obľúbeným hlavným jedlom, no recept na tieto obrátené je trošku odlišný ale veríme, že vám bude chutiť. A na záver sladký dezert v podobe koláča s ovocným pyré a mandlami. Nech sa páči :)
Polievka: Zelerová (celerová) polievka s mrkvovými čipsy a dyňovým olejom
Ingrediencie
- zeler - 1/3 (veľký, nakrájaný na kocky)
- mlieko - cca 1/2 L (ale skôr viac)
- soľ
- korenie
- muškátový oriešok - (strúhaný)
Dochutenie a dozdobenie:
- čipsy z mrkvy
- dyňový olej
- opečený chlieb
Postup prípravy nájdete tu: Zelerová (celerová) polievka s mrkvovými čipsy a dyňovým olejom
Hlavné jedlo: Obrátené hovädzie rezne
Ingrediencie
- hovädzie mäso - (stehno, roštenka alebo akýkoľvek iný pekný kus mäsa)
- strúhanka
- vajce - 1 ks
- soľ
- čerstvo mleté korenie
- bračová masť
- maslo
- vývar - 200 - 300 ml
Postup prípravy nájdete tu: Obrátené hovädzie rezne
Dezert: Koláč s ovocným pyré
Ingrediencie
- hladká múka - 150 g
- škorica - 2 KL
- sóda bikarbóna - 3/4 KL
- soľ - štipka
- maslo - 60 g
- kryštálový cukor - 120 g
- vajce - 2 ks
- ovocné pyré - 200 g
- biela čokoláda - 100 g (nahrubo nasekaná)
- mandle - 50 g (nasekané)
Postup prípravy nájdete tu: Koláč s ovocným pyré
Dobrú chuť praje NajRecept.sk :)