Tip na nedeľný obed | Špargľový krém & Sekaná & Medový závin
Prvá marcová nedeľa si zaslúži dobrý obed. Preto sme vám pripravili na tento deň menu zo zdravého špargľového krému, k tomu sekanú z bravčového mäsa s rôznou zeleninou a ako dezert k poobednej káve sme zvolili sladký Medový závin. Koncom marca nastáva jarná rovnodennosť čo značí príchod teplých slnečných dní, na ktoré sa už veľmi tešíme. Vychutnajte si preto prvý marcový nedeľný obed a nalaďte sa na príchod jari :)
Polievka: Špargľový krém
Ingrediencie
- zelená špargľa - (viazanička)
- šalotka - (malá) 1 ks
- mrkva - 1 ks
- slnečnicový olej
- ghee
- voda - (alebo vývar) 1 l
- soľ
Postup receptu nájdete tu: Špargľový krém
Hlavné jedlo: Sekaná so zeleninou
Ingrediencie
- bravčové mäso - (mleté) 500 g
- žemle - 2 ks (namočené a vyžmýkané)
- vajce - 3 ks
- cibuľa - 1 ks
- cesnak - 3 strúčiky
- mrkva - 2 ks (nastrúhaná na hrubšie)
- zemiaky - 2 ks (nastrúhané a vyžmýkané)
- brokolica - sparená alebo cuketa nakrájaná na kolieska
- korenie
- strúhanka - na zahustenie
- soľ
Fotorecept nájdete tu: Sekaná so zeleninou
Dezert: Medový závin
Ingrediencie
- hladká múka - 600 g
- práškový cukor - 200 g
- vajce - 4 ks
- sóda bicarbóna - 1 ČL
- klinčeky - (mleté) 1 ČL
- škorica - 2 ČL
- med - 3 PL
Plnka:
- slivkový lekvár - cca 600 g (1 a 1/2 kelímka)
- orechy - (posekané) 240 - 300 g
Postup receptu nájdete tu: Medový závin
Dobrú chuť praje tím Najrecept :)