Predstavte si chuť polievky zo zelenej špargle podčiarknutú fantastickým syrom Jadel, ktorý nám nosia príbuzní môjho priateľa z okolia Českého Krumlova. U nás takýto syr nedostať, aspoň o takom neviem. Je to biely parený ovčí syr, tvrdý, slaný, zapletený do vrkoča. Výborne pasuje k rajčinovej polievke, špagetám alebo ho len tak pokrájať na plátky a vychutnať k vínku namiesto korbáčikov. V chladničke nám dlho vydrží a na ideálne dochutenie pokrmov ho stačí použiť málo, lebo je veľmi slaný.
Predstavte si chuť polievky zo zelenej špargle podčiarknutú fantastickým syrom Jadel, ktorý nám nosia príbuzní môjho priateľa z okolia Českého Krumlova. U nás takýto syr nedostať, aspoň o takom neviem. Je to biely parený ovčí syr, tvrdý, slaný, zapletený do vrkoča. Výborne pasuje k rajčinovej polievke, špagetám alebo ho len tak pokrájať na plátky a vychutnať k vínku namiesto korbáčikov. V chladničke nám dlho vydrží a na ideálne dochutenie pokrmov ho stačí použiť málo, lebo je veľmi slaný.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste