Používate pri pečení často citrónovú kôru? Máme skvelý tip, pri ktorom spotrebujete celý citrón a to bez odpadu. Ako? Zamrazte si jeden citrón :)
Tento jednoduchý trik si zamilovalo množstvo kuchárov. Ak vložíte dôkladne poumývaný a osušený citrón do mraziaceho boxu, môžete ho celý nastrúhať. Nie len dužina obsahuje množstvo vitamínov, ale i kôra. Či si ho budete strúhať postupne, alebo ho nastrúhate celý a uskladníte v mrazničke, to je na vás. No používajte nato výhradne BIO citróny. Bežne dostupné citróny sú napúšťané rôznymi chemikáliami, aby citróny vydržali čo najdlhšie.Kde použiť citrónovú kôru?
S nastrúhaným citrónom si dokonca môžete každý deň posypať svoje jedlá. Budú chutnejšie a dokonca si zaistíte prísun potrebnej dávky vitamínov.
O citróne a jeho vitamínoch sa dočítate v Téme týždňa | Citrón.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste