NajRecept.sk Rady a tipy | Mrazený citrón
Rady a tipy | Mrazený citrón
Recept Rady a tipy | Mrazený citrón
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: barborka

barborka    ·   1.2.2015

Rady a tipy | Mrazený citrón

Rady a tipy | Mrazený citrón

Používate pri pečení často citrónovú kôru? Máme skvelý tip, pri ktorom spotrebujete celý citrón a to bez odpadu. Ako? Zamrazte si jeden citrón :)

Tento jednoduchý trik si zamilovalo množstvo kuchárov. Ak vložíte dôkladne poumývaný a osušený citrón do mraziaceho boxu, môžete ho celý nastrúhať. Nie len dužina obsahuje množstvo vitamínov, ale i kôra. Či si ho budete strúhať postupne, alebo ho nastrúhate celý a uskladníte v mrazničke, to je na vás. No používajte nato výhradne BIO citróny. Bežne dostupné citróny sú napúšťané rôznymi chemikáliami, aby citróny vydržali čo najdlhšie.

Kde použiť citrónovú kôru?

  • Citrónová kôra sa výborne hodí do tvarohových a makových plniek. Dodá im šťavnatosť. Plnka bude vláčna a svieža.
  • Pridajte ju do piškótového cesta alebo bábovky.
  • Pri nádche si ju nastrúhajte do čaju spolu so zázvorom.
  • Nastrúhajte ju do čokoládovej polevy.

S nastrúhaným citrónom si dokonca môžete každý deň posypať svoje jedlá. Budú chutnejšie a dokonca si zaistíte prísun potrebnej dávky vitamínov.

O citróne a jeho vitamínoch sa dočítate v Téme týždňa | Citrón.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár