Rady a tipy | 4 rady ako zabrániť roztekaniu vyprážaného syra
Vyprážaný syr a hranolky je obľúbené jedlo nie len dospelých ale hlavne detí. Nie je to síce najzdravšie jedlo, ale pokiaľ ho nemáme zaradený v jedálničku denno-denne, neublíži nám. Všimli ste si, že doma pripravený je vždy iný ako ten z reštaurácie?
Ak aj vy máte problém, že sa vám syr
rozteká a vyskúšali ste už snáď všetky druhy syrov, máme pre vás pár rád, ako tomu zabrániť:
Používajte na vyprážanie syr s vysokým obsahom tuku.
Obalte syr v trojobale dvakrát. Väčšia vrstva udrží syr pokope alebo
Obalený syr dajte do mraziaceho boxu na pol hodinu. Syr stuhne a pri vyprážaní sa najskôr vytvorí chrumkavý obal, čo zabráni syru vytekať.
Nezabúdajte, že olej musí byť rozpálený.
Po týchto radách vám už zaručene syr nevytečie :)
Malý tip na záver:
Vymente hranolky za pečené zemiaky. Tie si najskôr mierne predvarte, zlejte, dajte na plech, pokvapkajte olivovým olejom, posypte soľou a cesnakovým korením a dajte piecť.
Dobrú chuť :)