Tieto medové záviny som piekla tohoto roku prvýkrát. Jedla som ich pred pár rokmi u mojej tety a už vtedy som si vypýtala recept, ale akosi som naň pozabudla. Pred dvomi rokmi mi ich pripomenula kolegyňa v práci a až teraz dozrel čas, aby som ich konečne urobila aj ja. Medové záviny si môžete plniť rôznymi plnkami. Základ však vždy tvorí slivkový lekvár a orechy. Z tejto dávky vzídu tri záviny. Do jedného som pridala k základu ešte hrozienka, do druhého nastrúhaný marcipán a do tretieho závinu som pridala čoko - chipsy. Podľa mňa je najchutnejšia plnka iba so slivkovým lekvárom a nahruho posekanými orechami. Záviny majú dlhú trvanlivosť, takže ich možno upiecť v dostatočnom časovom predstihu pred Vianocami.
Tieto medové záviny som piekla tohoto roku prvýkrát. Jedla som ich pred pár rokmi u mojej tety a už vtedy som si vypýtala recept, ale akosi som naň pozabudla. Pred dvomi rokmi mi ich pripomenula kolegyňa v práci a až teraz dozrel čas, aby som ich konečne urobila aj ja. Medové záviny si môžete plniť rôznymi plnkami. Základ však vždy tvorí slivkový lekvár a orechy. Z tejto dávky vzídu tri záviny. Do jedného som pridala k základu ešte hrozienka, do druhého nastrúhaný marcipán a do tretieho závinu som pridala čoko - chipsy. Podľa mňa je najchutnejšia plnka iba so slivkovým lekvárom a nahruho posekanými orechami. Záviny majú dlhú trvanlivosť, takže ich možno upiecť v dostatočnom časovom predstihu pred Vianocami.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste