NajRecept.sk Dezerty Klasický cheesecake
Klasický cheesecake
Recept Klasický cheesecake
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: figovnik

Cheesecake je ľahký a výborný. Originálny recept pochádza zo starovekého Grécka, no dnes je najznámejší ten ktorý si američania doladili so svojim lahodným Philadelphia cream cheese-om. Už dávno sa dá dostať aj u nás, je veľmi drahý a je v ňom veľmi málo, ale aspoň za jeden pokus to s ním určite stojí! Táto verzia je s mascarpone a tvarohom. Každému podľa chuti :)

figovnik    ·   22.2.2015

Klasický cheesecake

Cheesecake je ľahký a výborný. Originálny recept pochádza zo starovekého Grécka, no dnes je najznámejší ten ktorý si američania doladili so svojim lahodným Philadelphia cream cheese-om. Už dávno sa dá dostať aj u nás, je veľmi drahý a je v ňom veľmi málo, ale aspoň za jeden pokus to s ním určite stojí! Táto verzia je s mascarpone a tvarohom. Každému podľa chuti :)

Suroviny
500 g
mascarpone
250 g
tvaroh jemný
200 g
kyslá smotana
250 g (odporúčam pridávať postupne, pre každého je iné množstvo dostačujúce)
práškový cukor
3 ks
vajce
1 ks
žĺtok

Korpus:

250 g (zančka hobbits)
sušienky
120 g
maslo
1 PL
med
3 KL
mletá škorica
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Korpus pripravíme tak, že rozmixujeme na prach keksíky.
  2. Zamiešame roztopené maslo, pridáme med a škoricu. Poriadne zamiešame.
  3. Touto zmesou vyložíme spodok tortovej formy (do ktorej sme predtým dali papier na pečenie!). So zmesou sa ťažko pracuje, treba prstami utlapkávať, snažiť sa približne rovnako rozmiestniť cesto. Ak to vychádza tak aj na boky môžeme vyvýšiť trochu cesta.
  4. Dáme piecť na 180 °C na 10 min.
Zatiaľ si pripravíme plnku:
  1. Všetko dáme do misky okrem vajíčok a žĺtka. Poriadne rozmiešame šlahačom.
  2. Potom pridávame postupne vajíčka po jednom, za každým zašlaháme.
  3. Vylejeme zmes do formy a dáme znova piecť na 160 °C asi 1 hod a 10min.
  4. Potom vypneme rúru a pootvoríme dvierká a takto necháme chladnúť cheesecake asi 20 min.
  5. Potom ho vyberieme necháme úplne vychladnúť a dáme na pár hodín do chladničky ( najlepšie cez noc).
   
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár