Od Troch kráľov máme tzv. mäsopustné obdobie, keď sa pripravujeme ,teda mali by sme sa, na obdobie pôstu, ktoré začne na popolcovú stredu. Tento rok to bude 18.2. a bude trvať do začiatku Veľkej noci. Vrcholom tohoto obdobia sú fašiangy, karnevaly a pod. Zvykom bolo jesť a pripravovať mastnejšie jedlá, dopriať si tak pred pôstom ( a jarnou očistou) trocha tuku, aby človek lepšie prečkal toto obdobie, ktoré je už aj tak dosť depresívne a pochmúrne. Bežne sa konali zabíjačky, škvarili škvarky, piekli pagáče, šišky. A tak som tento rok skúsila Bavorské dolky, čo je podobné šiškám- v Čechách nazývané koblihy. Recept je jednoduchý, miery sú v hrnčekoch :)
Od Troch kráľov máme tzv. mäsopustné obdobie, keď sa pripravujeme ,teda mali by sme sa, na obdobie pôstu, ktoré začne na popolcovú stredu. Tento rok to bude 18.2. a bude trvať do začiatku Veľkej noci. Vrcholom tohoto obdobia sú fašiangy, karnevaly a pod. Zvykom bolo jesť a pripravovať mastnejšie jedlá, dopriať si tak pred pôstom ( a jarnou očistou) trocha tuku, aby človek lepšie prečkal toto obdobie, ktoré je už aj tak dosť depresívne a pochmúrne. Bežne sa konali zabíjačky, škvarili škvarky, piekli pagáče, šišky. A tak som tento rok skúsila Bavorské dolky, čo je podobné šiškám- v Čechách nazývané koblihy. Recept je jednoduchý, miery sú v hrnčekoch :)
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste