NajRecept.sk Zavaraniny Džemy a marmelády Vajíčková nátierka
Vajíčková nátierka
Recept Vajíčková nátierka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Pôvodný recept, ktorý som našiel na stránke NajRecept.sk som trošku pozmenil a nakoniec to dopadlo takto. Nátierka je výborná na studený bufet, rýchla jednohubka pre návštevu, či na večerné posedenie pri telke.

S varechou v ruke    ·   12.1.2015

Vajíčková nátierka

Pôvodný recept, ktorý som našiel na stránke NajRecept.sk som trošku pozmenil a nakoniec to dopadlo takto. Nátierka je výborná na studený bufet, rýchla jednohubka pre návštevu, či na večerné posedenie pri telke.

Suroviny
3 - 4 kusy
vajce
100 g
maslo
1 PL
dijonská horčica
1 PL
plnotučná horčica
1 PL
mäkký syr
1 malý kus
cibuľa
pažítka
čerstvo mleté čierne korenie
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Začal som vajíčkami, uvaril som ich na tvrdo a nechal vychladnúť.
  2. Potom som oddelil žĺtka od bielkov. Žĺtka som v miske rozmiešal s horčicami, syrom, maslom, nadrobno nakrájanou cibuľou a pažítkou.
  3. Bielka som nadrobno nakrájal a pridal k žĺtkovej nátierke. Dochutil som čerstvo mletým korením  a soľou, ale s tou opatrne, lebo dijonská horčica je slaná dosť. Aj preto som ju spojil s plnotučnou.
  4. Nechal som stuhnúť v chladničke a z nátierky som vytvaroval malé guľky, ktoré som vložil do papierových košíčkov. Dobrú chuť :)
 

 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár