TIP na Novoročný obed | Silvestrovská kapustnica & Horniacka krkovička
Už je to tu. Nový rok 2015. Pre niekoho je to len obyčajný deň, pre iných deň plný predsavzatí, nových myšlienok a energie.
Sviatky sa pomaly končia a prichádza opäť realita. Preto si doprajte ešte pokojný obed v kruhu svojích blízkych. Pripravili sme si pre Vás tento skvelý tip na Novoročný obed.
Polievka: Silvestrovská kapustnica
Na Silvestra sa pripravuje podobná kapustnica ako na Vianoce s tým rozdieľom, že sa nemusíme pôstiť. Do Silvestrovskej kapustnice sa pridáva klobáska i údené mäso. Čím viac, tým lepšie.
Ingrediencie
Zápraška
- slanina - kocka (nie prerastená)
- hladká múka - 2 PL
- červená mletá paprika - 1 PL
Polievka
- slanina - kocka (prerastená)
- cibuľa - 1 ks
- cesnak - 5 strúčikov
- kapustnica - 1 HR
- klobása
- celé čierne korenie - 10 guličiek
- bobkový list
- soľ
- trstinový cukor
Kapustnica
- kyslá kapusta - 150 g
- sušené huby - 1 HR
- zemiaky - 1 HR (pokrájané)
- majoránka
- kyslá pochúťková smotana
Postup nájdete tu:
Silvestrovská kapustnica
Hlavné jedlo: Horniacka krkovička
,Šťastie prináša zlaté prasiatko. Preto sa na nový rok podľa starých zvykov nesmie na stole nachádzať žiadna hydina, ani nič čo lieta. A to z prostého dôvodu. Uletel by nám majetok. Na Nový rok sa podáva
bravčové, či
hovädzie mäso. My sme dnes pre Vás vybrali Horniacku krkovičku s údenou klobáskou.
Ingrediencie
- bravčová krkovička - 1,5 kg
- cibuľa - 1 väčší kus
- cesnak - strúčikov
- údená klobása - 0,5 kg (domáca)
- horčica
- rasca
- soľ
- mleté čierne korenie
- pivo - na podlievanie
Postup nájdete tu:
Horniacka krkovička
Dezert: Medové rezy
Určite sa nájdu domácnosti, v ktorých je po Vianociach ešte dostatok zákuskov. No ak Vám z nich už neostalo, pripravte si Medové rezy. Po kyslej kapuste a lahodnej bravčovinke Vám padne tento medový zákusok vhod.
Ingrediencie
- hladká múka - 400 g
- maslo - 50 g
- práškový cukor - 150 g
- vajce - 2 ks
- med - 2 PL
- sóda bikarbóna - 1 KL
Krém
- mlieko - 500 ml
- Zlatý klas - 2 balenia
- vanilínový cukor - 1 balenie
- maslo - 250 g
- práškový cukor - 180 g
Čokoládová poleva
- horká čokoláda - 150 g
- maslo
Postup nájdete tu:
Medové rezy
Dobrú chuť!
Zmoho iných skvelých dezertov nájdete tu:
Koláče, zákusky, dezerty