Tip na nedeľný obed | Zeleninová polievka a Šťavnaté kuracie prsia
Nedeľný obed je tradične časom, kedy sa celá rodina stretne pri jednom stole a spolu si vychutnajú jedlo tak ako to cez klasický pracovný týždeň nie je možné. V dnešnej hektickej dobe je to taktiež i ojedinelý zvyk, ktorý si mnoho z nás pamätá z detstva. Preto sa pokúsme tráviť spolu čas častejšie a plnohodnotnejšie, pri ktorom si vychutnáme napríklad takéto výborné jedlo.
Tento týždeň si pochutnáte za Zeleninovej polievke, Šťavnatých kuracích prsiach a sladkou bodkou na záver je Škoricovo-mandľová roláda.
Polievka: Zeleninová polievka zo strúhanej zeleniny
Ingrediencie:
- mrkva - 5 - 8 ks
- petržlen - 5-8 ks
- kaleráb - 1 ks
- maslo - 50 g
- petržlenová vňať
- soľ
- kmín
- čierne korenie
- zeleninový bujón - 1 kocka
Rajbačka:
Postup prípravy nájdete tu: Zeleninová polievka zo strúhanej zeleniny
Hlavné jedlo: Šťavnaté kuracie prsia
Ingrediencie:
- kuracie prsia
- morská soľ
- olivový olej
- špecle
- bazalkové pesto
- paprikovo-paradajková pomazánka
Postup prípravy nájdete tu: Šťavnaté kuracie prsia
Dezert: Škoricovo - mandľová roláda
Ingrediencie:
Cesto na roládu:
- celozrnná hladká múka - (ak nemáte, pridajte polohrubú)
- vajce - 5 ks
- krupicový cukor - 80 g (upozornenie - celozrnný kuskus nie je to isté ako trstinový cukor)
- štipka soli
- vínny kameň - 2 ČL (alebo prášku do pečiva, kameň je bezfosfátový PDP)
- maslo - (roztopené) 100 g
- práškový cukor - (na posypanie upečenej rolády) 2 PL
Poleva:
- káva - (zaliatá) 1 dcl
- Amaretto - (mandľový likér) 1 dcl
- krupicový cukor - 2 PL
Náplň:
- mascarpone - 300 g
- práškový cukor - 6 PL
- škorica - (mletá) od oka, ako komu chutí
- Amaretto - (mandľový likér) 2 PL
- smotana na šľahanie - 250 ml
- mandle - (mleté, na sucho opečené na panvici) 2 hrste
Postup prípravy nájdete tu: Škoricovo-mandľová roláda