TIP na nedeľný obed | Cícerová polievka a hovädzí stroganov
Je tu ďalšia nedeľa a s ňou opäť prichádza TIP na nedeľný obed. Pre dnešok sme zvolili Cícerovú polievku, hovädzí stroganov a ako dezert rýchlu a jednoduchú čokoládu do pohárov.
Polievka: Cícerová polievka s koriandrovým pestom
Ingrediencie:
- cícer - 2 konzervy (480 g netto)
- zemiaky - 2 ks
- cibuľa - 1 ks
- cesnak - 2 strúčiky
- vývar - 1 l
- olivový olej - 3 PL
- zmes korenia - 2 KL
Koriandrové pesto:
- citrón - 1 ks (šťava aj kôra)
- zázvor - 2 cm
- píniové oriešky - 1 malá hrsť
- koriandrová vňať - 1 hrsť
- olivový olej
Postup prípravy nájdete tu: Cícerová polievka s koriandrovým pestom
Hlavné jedlo: Hovädzí stroganov
Ingrediencie:
- hovädzie mäso - 600 g
- dijónska horčica - 1PL
- pretlak - 1 PL
- kyslé uhorky
- cibuľa
- sójová omáčka
- balsamico krém
- olivový olej
- grilovacie korenie
- čerstvo mleté korenie
- soľ
Postup prípravy nájdete tu: Hovädzí stroganov
Dezert: Čokoláda do pohárov
Ingrediencie:
- čokoláda na varenie - 10 dkg
- bielko - 2 ks
- žĺtko - 2 ks
- cukor kryštálový - 2 PL
- ovocie - podľa chuti
- piškóty
Postup prípravy nájdete tu: Čokoláda do pohárov