TIP na nedeľný obed | Cesnačka & Bryndzové halušky
Opäť je pred nami nedeľa my vám ponúkame v novom roku nový tip na nedeľný obed. Tento krát je v znamení slovenských jedál. Ako polievku servírujeme cesnačku, hlavným jedlom budú bryndzové halušky a sladkým záverom diétny bielkovinový koláčik. Hor sa do varenia priatelia :)
Polievka: Cesnačka
Ingrediencie:
- zemiaky - 4 ks
- cesnak - 7 strúčikov
- pochúťková smotana - 250 ml
- soľ
- bazalka
- opečený chlieb
Postup prípravy nájdete tu: Cesnačka
Hlavné jedlo: Halušky s bryndzou
Ingrediencie:
- zemiaky - 1 kg
- polohrubá múka - 350 g
- bryndza - 250 g
- kyslá smotana - 200 ml
- slanina - 200 g
- soľ
Postup prípravy nájdete tu: Halušky s bryndzou
Dezert: Bielkovinový koláčik s orechami
Ingrediencie:
- bielko - 6 ks
- žĺtok - 3 ks
- proteín - 2 odmerky (ľubovoľný)
- tvaroh - 300 g (hrudkový odtučnený)
- škorica - mletá
- sladidlo
- sóda bikarbóna - (alebo kypriaci prášok)
Na posypanie:
Postup prípravy nájdete tu: Bielkovinový koláčik s orechami