NajRecept.sk Dezerty Škoricovo-mandľová roláda
Škoricovo-mandľová roláda
Recept Škoricovo-mandľová roláda
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Andrea Mackova    ·   13.1.2015

Škoricovo-mandľová roláda

Suroviny

Cesto na roládu:

120 g (ak nemáte, pridajte polohrubú)
celozrnná hladká múka
5 ks
vajce
80 g (upozornenie - celozrnný kuskus nie je to isté ako trstinový cukor)
krupicový cukor
štipka soli
2 ČL (alebo prášku do pečiva, kameň je bezfosfátový PDP)
vínny kameň
(roztopené) 100 g
maslo
(na posypanie upečenej rolády) 2 PL
práškový cukor

Poleva:

(zaliatá) 1 dcl
káva
(mandľový likér) 1 dcl
Amaretto
2 PL
krupicový cukor

Náplň:

300 g
mascarpone
6 PL
práškový cukor
(mletá) od oka, ako komu chutí
škorica
(mandľový likér) 2 PL
Amaretto
250 ml
smotana na šľahanie
(mleté, na sucho opečené na panvici) 2 hrste
mandle
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Oddelím bielky od žĺtok.
  2. Bielky vyšľahám do tuha so štipkou soli.
  3. Pokračujem so žĺtkami, ktoré vymiešam do peny s cukrom. Pridám maslo.
  4. Múku premiešam s kypridlom a vmiešam do žĺtkovej peny.
  5. Opatrne, na viackrát vareškou vmiešam bielkový sneh.
  6. Cesto vylejem na veľký plech vyložený papierom na pečenie.
  7. Pečiem na 170°C, približne 15 minút, ustrážte si, nech vám nezhorí.
  8. Po upečení ešte za horúca roládu s papierom prehodím na čistú utierku a zviniem do rolky. Tak ju nechám až do úplného vychladnutia.
  9. Šlahačku s cukrom vyšľahám do tuha, mascarppone vymiešam so škoricou a likérom. Postupne doň pridávam hotovú šľahačku.
  10. Roládu rozviniem, papier strhnem.
  11. Plát najskôr zalievam polevou - výdatne, aby hotový dezert bol šťavnatý, nie suchý.
  12. Natriem plnku, zasypem mandĺami a zviniem.
  13. Hotovú roládu posypem mletou škoricou a nechám cez noc odležať v chlade.
Nie je presladená a podobne ako tiramisu potrebuje svoj čas, aby ňou chute dokonale prešli. Podávam pri sviatočnej príležitosti nakrájanú na plátky so šálkou čerstvej kávy.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár