Z múky, vajec. oleja a štipky soli som vypracoval hladké cesto, zvyčajne tieto suroviny stačia na vypracovanie dobrého cesta na ravioli, niekedy si cesto žiada ešte lyžicu vody.
Hotové cesto som zabalil do fólie a nechal ho pol hodinku odpočívať v chlade.
Po krátkom odpočinku bolo krásne vláčne, tak som ho rozdelil na 6 bochníčkov a kedže sa mi pokazil strojček na cestoviny, tak som ho ručne postupne vyvaľkal.
Plátom cesta som prekryl pomúčenú formu na ravioli, naplnil som plnkou.
Na olivovom oleji som orestoval cibuľku, cesnak a baby špenát, dochutil som soľou a čerstvo mletým korením, keď vychladla, tak som ju zmiešal s ricottou...a zakryl som druhým plátom cesta.
Potom som valčekom prešiel po okrajoch a ravioli boli na svete.
Odrezky som vyváľkal a nakrájal na široké rezance, ktoré som po uvarení dochutil plnkou čo mi ostala, boli výborné...
Na panvici som na lyžici olivového oleja roztopil maslo a natrhal som do neho lístky čerstvej šalvie, krásne ochutili maslo.
Uvarené ravioli som dal na panvicu k šalviovému maslu a krátko som ich orestoval, podávať môžete s nastrúhaným parmezánom, lyžicou pochúťkovej smotany, alebo čisté, ako boli tie moje