TIP na nedeľný obed| Treska na talianský spôsob s gremolatovými zemiakmi & Šťavnatá štrúdľa
Pred nami je ďalšia adventná nedeľa, na ktorú je potrebné samozrejme uvariť obed pre celú rodinu. Máme pre vás tip, ktorý vám snáď pomôže.
Polievka: Krúpová polievka
Ingrediencie:
- zemiaky - 4 stredne veľké kusy
- mrkva - 1 ks
- zeler - 1/2 ks
- petržlen - 1 ks
- olej - 1 PL
- červená paprika - 1 KL
- červená šošovica - 1 šálka (nemusí byť)
- soľ
- čierne korenie
- petržlen - vňať
- ligurček
- zeler
- jačmenné krúpy - 1 šálka
Postup prípravy nájdete tu: Krúpová polievka
Hlavné jedlo: Treska na talianský spôsob s gremolatovými zemiakmi
Ingrediencie:
- maslo - 2 PL
- strúhanka - 50 g
- vlašské orechy - 1 PL (kopcovitá, orechy nasekané nadrobno)
- šťava citrónová - z 1 ks
- kôra citrónová - z 1 ks
- petržlenová vňať - 2 PL (čerstvá, nasekaná)
- rozmarín - 2 vetvičky (čerstvé nasekané) Môžete použiť aj sušené
- treska - 4 filety po 150 g
- cesnak - 2 strúčiky (pretlačené)
- chilli paprička - 1 sk
- olivový olej - 3 PL (alebo orechový olej)
Gramolatové zemiaky:
- zemiaky
- petržlenová vňať - hrsť
- cesnak - 2 strúčiky (nasekané)
- citrónová kôra - z 1 ks
- olivový olej - 1 PL
- čierne korenie
- soľ
- maslo - 2 PL
- píniové orechy - hrsť
Postup prípravy nájdete tu: Treska na talianský spôsob s gremolatovými zemiakmi
Dezert: Šťavnatá štrúdľa
Ingrediencie:
- lístkové cesto
- mak - (mletý)
- práškový cukor
- jablká - (očistené, nastrúhané)
- škorica - (škoricový cukor)
- tvaroh - (hrudkový)
- citrónová kôra
- vanilkový cukor - 2 balíčky
- maliny - (mrazené, alebo jahody)
- roztopené maslo
- vajíčko na potretie
Postup prípravy nájdete tu: Šťavnatá štrúdľa