NajRecept.sk Chuťovky Slané mini party veterníčky
Slané mini party veterníčky
Recept Slané mini party veterníčky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Týmito slanými mini veterníčkami ohúrite každého účastníka Vašej silvestrovskej party. Plnila som ich domácou salámovou plnkou a zeleninkou, ale môžete ich v podstate naplniť akoukoľvek tuhšou pomazánkou, ktorú máte radi. Moja obľúbená je aj avokádová. Recepty na rôzne nátierky nájdete tu: Nátierky

Love.muffin    ·   17.12.2014

Slané mini party veterníčky

Týmito slanými mini veterníčkami ohúrite každého účastníka Vašej silvestrovskej party. Plnila som ich domácou salámovou plnkou a zeleninkou, ale môžete ich v podstate naplniť akoukoľvek tuhšou pomazánkou, ktorú máte radi. Moja obľúbená je aj avokádová. Recepty na rôzne nátierky nájdete tu: Nátierky

Suroviny

Na cesto:

200 ml (1 pohár)
voda
(alebo polohrubá) 1 pohár
hladká múka
125 g
maslo
soľ
2 ks
vajce

Na plnku:

(zmäknuté) 100 g
maslo
(tvrdá, postrúhaná) 120 g
saláma
100 g
Lučina
(prípadne korenie posľa chuti)
soľ
1 ks
kápia
(nakrájané)
uhorky
Postup receptu
Vytlačiť
Veterníky (cesto)
  1. Do hrnca nalejeme vodu, osolíme, pridáme maslo a privedieme do varu.
  2. Varíme a stále miešame až kým sa celé maslo neroztopí.
  3. Pridáme preosiatu múku a poriadne miešame kým sa nám vytvorí hladká masa, ktorá sa odlepuje od dna hrnca.
  4. Takto odpaľujeme cesto, z ktorého sa vytvorí taký bochník. Trvá to tak 1-2 minúty.
  5. Cesto dáme do misky a necháme vychladnúť.
  6. Potom po jednom poriadne vmiešame vajíčka.
  7. Cukrárenské vrecko so zdobiacou špičkou so širším zakončením naplníme cestom a na plech vystlaný papierom na pečenie vytláčame malé veterníky. Dávajte ich aspoň 3 cm od seba, počas pečenie ešte narastú. Z cesta viete urobiť 20-25 ks.
  8. Pečieme ich v predhriatej rúre na 210 stupňov asi 15-20 minút do jemne zlatista.
  9. Po upečení ich ešte horúce prekrojíme a necháme tak vychladnúť, kým ich budeme zdobiť zeleninkou a plnkou.
Plnka
  1. Maslo (naozaj zmäknuté!) vyšľaháme so soľou.
  2. Pridáme nastrúhanú salámu, lučinu, a všetko zmiešame.
  3. Plnku necháme v chladničke stuhnúť asi hodinku a potom ju naplníme do vrecka so zdobiacou špičkou.
  4. Uhorky nakrájame na kolieska, kápiu na malé tenké pásiky.
  5. Na spodnú časť veterníka položíme koliesko uhorky a na uhorku vytláčame salámovú plnku.
  6. Na plnku položíme pásik kápie a prikryjeme vrchnou časťou veterníka.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár