NajRecept.sk Dezerty Medové rezy
Medové rezy
Recept Medové rezy
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Katka

Medové rezy pozná naozaj každý. U nás ich máme radi natoľko, že ich pripravujeme tak často ako sa dá. Pečieme ich podľa tradičného receptu, ktorý už ani netuším odkiaľ máme. Konečne som mala príležitosť si tieto rezy i odfotiť kým všetky nezmizli. A čo vy, tiež ich máte radi?

Katka    ·   29.12.2014

Medové rezy

Medové rezy pozná naozaj každý. U nás ich máme radi natoľko, že ich pripravujeme tak často ako sa dá. Pečieme ich podľa tradičného receptu, ktorý už ani netuším odkiaľ máme. Konečne som mala príležitosť si tieto rezy i odfotiť kým všetky nezmizli. A čo vy, tiež ich máte radi?

Suroviny
400 g
hladká múka
50 g
maslo
150 g
práškový cukor
2 ks
vajce
2 PL
med
1 KL
sóda bikarbóna

Krém:

500 ml
mlieko
2 balenia
Zlatý klas
1 balenie
vanilínový cukor
250 g
maslo
180 g
práškový cukor

Čokoládová poleva:

150 g
horká čokoláda
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vajcia, cukor, med, sódu bikarbónu a maslo dáme do hrnca, kde ho za stáleho miešania zohrejeme na bod varu.
  2. Horúcu zmes vylejeme do preosiatej múky. Spracujeme na cesto.
  3. Cesto rozdelíme na  4 bochníky.
  4. Každý bochník rozvaľkáme a po jednom upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu.
  5. Zo zlatého klasu, mlieka a vanilínového cukru uvaríme krém. Tento necháme vychladnúť a občas ho premiešame aby sa nám netvorila na povrchu šupka.
  6. Maslo spolu s cukrom vymiešame dopenista a primiešavame po lyžiciach vychladnutý krém.
Rezy plníme nasledovne:
  1. Upečené cesto, krém, upečené cesto, lekvár, upečené cesto, krém, cesto.
  2. Koláč zaťažíme rovnomerne a necháme odležať 4 hodiny, najlepšie však cez noc.
  3. Z masla a čokolády si pripravíme polevu, ktorú rovnomerne rozotrieme na koláč a necháme stuhnúť. Keď je poleva tuhá, nakrájame na rezy.
 

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár