NajRecept.sk Dezerty Sušienky Marokánky
Marokánky
Recept Marokánky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Alebo po našom podlesníky. Dovolila som si tento známy recept trošku upraviť, ubrala som 100 g cukru a hladkú múku som nahradila špaldovou. Tiež som o 50 g znížila množstvo hrozienok a nahradila ich mandlami. Jednoznačne chutia ohromne. Recept je na cca 36 - 40 kúskov.

Andrea Mackova    ·   8.12.2014

Marokánky

Alebo po našom podlesníky. Dovolila som si tento známy recept trošku upraviť, ubrala som 100 g cukru a hladkú múku som nahradila špaldovou. Tiež som o 50 g znížila množstvo hrozienok a nahradila ich mandlami. Jednoznačne chutia ohromne. Recept je na cca 36 - 40 kúskov.

Suroviny
250 ml
šľahačka
75 g
maslo
200 g
krupicový cukor
100 g
celozrnná špaldová múka
100 g
hrozienka
(sekané) 50 g
mandle
(sekané) 300 g
vlašské orechy
1 balíček
kandizované ovocie

Na polevu:

150 g
čokoláda na varenie
20 g
maslo
40 g
cera
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr si do jednej misy dám nasekané orechy, mandle, dosypem hrozienka a múku, premiešam.
  2. Šľahačku s cukrom varím vo vodnom kúpeli, za viacmenej stáleho miešania.
  3. Keď zhustne, primiešam na kúsky pokrájané maslo.
  4. Na záver vmiešam kandizované ovocie pokrájané na väčšie kúsky, aby sa v teplej mase rozpadlo na drobnejšie kúsky.
  5. Tekutú zmes nalejem do misy na sypkú zmes, premiešam a nechám 20 minút odpočívať. Zatiaľ nahrievam rúru, na 150 °C.
  6. Marokánky ukladám na plech vyložený papierom na pečenie.
  7. Do štvorca cca  8x8 cm 1 marokánku v množstve 1 polievková lyžica uložená do kopčeka. Pomáham si pri tom malou lyžičkou. Pri pečení sa trošku rozlejú.
  8. Pečieme ich 20 minút vo vyhriatej rúre.
  9. Necháme dobre vychladnúť, správne upečene sú zospodu  chrumkavé, zvrchu chrumkavo - mäkké, vnútri mäkké.
  10. Vychladnuté  podlesníky na spodnej stranu natieram roztopenou čokoládou.
  11. Tú pripravím tak, že vo vodnom kúpeli zohrievam - roztápam - nevarím! čokoládu, kúsok masla pre vôňu a  kúsok CERY.
  12. Po vychladnutí a dokonalom vysušení skladujem na tajnom chladnom mieste až do Vianoc.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty