NajRecept.sk Chuťovky Lenkina špenátová roláda
Lenkina špenátová roláda
Recept Lenkina špenátová roláda
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Ak sa ani u vás žiadna oslava nezaobíde bez cesnakových jednohubiek, tak šup sem! Rozhodne vyskúšajte tento recept. My sme to ochutnali na vývare u Lenky a že sme sa veru dojedli :))

Andrea Mackova    ·   1.12.2014

Lenkina špenátová roláda

Ak sa ani u vás žiadna oslava nezaobíde bez cesnakových jednohubiek, tak šup sem! Rozhodne vyskúšajte tento recept. My sme to ochutnali na vývare u Lenky a že sme sa veru dojedli :))

Suroviny
maslo
špenát
4 ks
vajce
2 PL
hladká múka
soľ

Cesnaková nátierka:

maslo
tavený syr
cesnak

Plnka:

šunka
kápia
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Začínam tým, že si  vyberiem maslo z chladničky a nakrájam na plátky, aby zmäklo.
  2. Bielka ušľaháme s 2 štipkami soli na  tuhý sneh.
  3. Žĺtka s 2-3 štipkami soli ušľaháme do peny, pridáme špenát a múku.
  4. Zľahka primiešame bielka. Cesto vylejeme na veľký plech na papier na pečenie (trik: papier na plech uchytíte tak, že zvyškami snehu z misy  potriete plech - na to príde papier a na papier vylejete cesto).
  5. Pečiete v rúre vyhriatej na 180°C cca 10-15 minút.
  6. Vyberiete, za horúca obrátite na čistú nevoňavú utierku, dáte dolu papier a skrútite do rolky. Necháte vychladnúť.
  7. Zatiaľ vám vaša polovička pripraví klasickú cesnakovú nátierku z masla, taveného, prípadne postrúhaného syra, my pridávame aj trochu nátierkového masla.
  8. Po vychladnutí rolku rozvinieme, natrieme nátierkou, poukladáme šunku, na začiatok rolovania vložíme plátky zaváranej kápie.
  9. Šunku natrieme zvyškom nátierky, ak nám ostala. Zvinieme, zabalíme do alobalu a necháme v chladničke stuhnúť do ďalšieho dňa. Podávame s čerstvým pečivom nakrájané na plátky.
Dobrú chuť!

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár