Do hrnca dáme mlieko, kokosovú múčku, kryštálový cukor a na miernom ohni varíme 20 minút.
Po čiastočnom vychladnutí primiešame maslo, kokosový puding bez varenia (Olé), kakaový prášok na prifarbenie a poriadne vymiešame. Necháme vychladnúť.
Piškóta
Do misky dáme polohrubú múku, kryštálový cukor, vajcia, kypriaci prášok, olej, mlieko a poriadne mixérom vyšľaháme, až kým sa riedke cesto spení.
Cesto vylejeme do vymastenej, strúhankou vysypanej tortovej formy.
Pečieme 20 minút pri 180 °C.
Po upečení a vychladnutí (korpus zostáva v v tortovej forme) pokvapkáme upečenú piškótu rumom alebo ovocným sirupom, zalejeme vychladnutou kokosovou plnkou a na vrch dáme čokoládovú polevu, ktorú po čiastočnom vychladnutí ozdobíme čokoládovou ryžou alebo podobnou cukrárskou posýpkou.
Na pol dňa odložíme do chladničky.
Tip:
Do cesta okrem horeuvedených surovín môžeme pridať 50 gramov mletého bieleho maku, piškóta získa zaujímavú chuť.