NajRecept.sk Sladké jedlá Fotorecept| Škoricové slimáky
Fotorecept| Škoricové slimáky
Fotorecept| Škoricové slimáky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: klaura

Dnes ponúkam recept z kysnutého cesta ... Vôňa škorice a čerstvo upečených koláčov opantá váš byt, dostane sa do každého kúta. Ak máte domácu pekáreň, o prácu s cestom sa vám postará ona, ostatné už hravo zvládnete sami. Tak pustíte sa do toho ? :)

klaura    ·   9.12.2014

Fotorecept| Škoricové slimáky

Dnes ponúkam recept z kysnutého cesta ... Vôňa škorice a čerstvo upečených koláčov opantá váš byt, dostane sa do každého kúta. Ak máte domácu pekáreň, o prácu s cestom sa vám postará ona, ostatné už hravo zvládnete sami. Tak pustíte sa do toho ? :)

Suroviny

Na kysnuté cesto:

300 g
hladká múka
300 g
polohrubá múka
3 ks
vajce
štipka
soľ
66 g
cukor krupice
240 ml
mlieko
1 kocka
droždie
75 g
maslo

Náplň:

100 g (keď dáte biely, nič sa nestane)
cukor trstinový
50 g
cukor práškový
4 PL
škorica
35 g
polohrubá múka
113 g
maslo
smotana
mlieko

Poleva:

50 g
cukor práškový
2 PL
smotana
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Takže pripravíme si cesto (podľa seba) a necháme ho vykysnúť.  Za mňa to urobila pekáreň.
  2. Z cukru, škorice, múky a masla si vymiešame náplň. Ak sa vám zdá veľmi hustá, môžete ju opatrne zriediť smotanou.
  3. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na veľký obdĺžnik, natrieme naň plnku.
  4. Cesto zvinieme a nakrájame na kúsky hrubé cca 6 cm.
  5. Uložíme do vymasteného pekáča a pokvapkáme smotanou.
  6. Na teplom mieste necháme ešte podkysnúť (asi 15 min.)  A potom ich upečieme vo vopred vyhriatej rúre.   180 stupňov,   35 - 40 minút.  Dosledujte si podľa vlastnej rúry.  Necháme trochu vychladnúť a polejeme pripravenou polevou.
  7. Prajem dobrú chuť .

 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár