NajRecept.sk Šaláty Fotorecept | Marocký mrkvový šalát s pohánkou
Fotorecept | Marocký mrkvový šalát s pohánkou
Fotorecept | Marocký mrkvový šalát s pohánkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: klaura

Inšpirovalo ma najnovšie vydanie časopisu Apetit, kde som tento skvelý a voňavý recept našla. Môžete ho urobiť ako ľahú a zdravú večeru, možno i obed ... A keďže všetky ingrediencie sú dostupné, koreniny mám doma, nič mi nebránilo vo varení ...

klaura    ·   8.12.2014

Fotorecept | Marocký mrkvový šalát s pohánkou

Inšpirovalo ma najnovšie vydanie časopisu Apetit, kde som tento skvelý a voňavý recept našla. Môžete ho urobiť ako ľahú a zdravú večeru, možno i obed ... A keďže všetky ingrediencie sú dostupné, koreniny mám doma, nič mi nebránilo vo varení ...

Suroviny
400 g (očistená, nakrájaná na hranolky)
mrkva
100 g (ktorú si najskôr uvaríme)
pohánka
2 PL
olej olivový
1 ks (stredná)
cibuľa
3 strúčiky
cesnak
1 - 2 ks (nasekané nadrobno)
chilli papričky
1 ČL (nasekaný nadrobno)
zázvor
1/2 ČL (ja som v mažiari rozdrvila celé guličky)
koriander mletý
3/4 ČL
škorica mletá
1/2 ČL
červená paprika sladká
1/2 ČL
rasca mletá
morská
soľ
alebo jarná cibuľka na posypanie
pažítka
na podávanie
jogurt grécky
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr v slanej vode varíme mrkvu asi 10 minút tak, aby bola príjemná na skus, ale stále chrumkavá.  Potom ju zlejeme a necháme odkvapkať.
  2. Vo väčšej panvici rozohrejeme olej, orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, keď začne zlatnúť pridáme na plátky nakrájaný cesnak a všetky koreniny. Krátko spolu opražíme.
  3. Do tohoto voňavého základu pridáme mrkvu a dopredu uvarenú pohánku. (Pohánku uvaríme tak, že odmerané množstvo pohánky zalejem 1,5 násobkom vody a nechám postáť 1 - 2 hodiny.  Potom ju privediem do varu,osolím a pomaly varím, kým nie je mäkká. Ak treba, dolievam vodu. Dbáme na to,  aby sa ku koncu všetka voda vyvarila. Pohánka je krásne sypká, pripravená na konzumáciu, či na ďalšie spracovanie.)
  4. Osolíme, dobre premiešame a necháme vychladnúť.
  5. Podávame posypané pažítkou, alebo nakrájanou jarnou cibuľkou a lyžicou dobrého gréckeho jogurtu.  (ten mne v chladničke chýbal)
  6. Tu je tento šalát prezentovaný ako studený pokrm ... ja som si ho na druhý deň zohriala k obedu v mikrovlnke a chutil skvele ...  :)

 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár