NajRecept.sk Prílohy Fotorecept | Macesové knedličky do sviatočného vývaru
Fotorecept | Macesové knedličky do sviatočného vývaru
Fotorecept | Macesové knedličky do sviatočného vývaru
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Poznáte MACES? Je vyrobený z kvalitnej múky a vody, neobsahuje cukor, soľ ani konzervačné látky. Vedeli ste, že je vhodný na prípravu diétnych a ľahko stráviteľných pokrmov? Jeho konzumáciou sa znižuje stav zvýšenej kyslosti žalúdka. Zbavuje váš tráviaci systém nežiadúcich cudzorodých látok a vďaka svojim vlastnostiam je vhodný pre všetky vekové kategórie. O macese viac tu. Rada sa s vami podelím o tento recept na chutné macesové knedličky, ktorými môžete obohatiť váš tradičný nedeľný vývar. Chutia výborne a už mi napadlo, že niekedy ich musím vyskúšať pripraviť s nejakou dobrou syrovou omáčkou, ako hlavné jedlo :). Určite to bude mňamota.

Andrea Mackova    ·   7.12.2014

Fotorecept | Macesové knedličky do sviatočného vývaru

Poznáte MACES? Je vyrobený z kvalitnej múky a vody, neobsahuje cukor, soľ ani konzervačné látky. Vedeli ste, že je vhodný na prípravu diétnych a ľahko stráviteľných pokrmov? Jeho konzumáciou sa znižuje stav zvýšenej kyslosti žalúdka. Zbavuje váš tráviaci systém nežiadúcich cudzorodých látok a vďaka svojim vlastnostiam je vhodný pre všetky vekové kategórie. O macese viac tu. Rada sa s vami podelím o tento recept na chutné macesové knedličky, ktorými môžete obohatiť váš tradičný nedeľný vývar. Chutia výborne a už mi napadlo, že niekedy ich musím vyskúšať pripraviť s nejakou dobrou syrovou omáčkou, ako hlavné jedlo :). Určite to bude mňamota.

Suroviny
150 - 200 g (podrvený v mixéri)
maces
4 - 5 ks
vajce
2 - 3 PL
masť
soľ
čerstvá
petržlenová vňať
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Macesové pláty podrvte v mixéri.
  2. Na 4 - 5  vajec použijem približne 150 - 200 g podrveného macesu. Pridajte 2 - 3 lyžice  masti - môžete odobrať aj priamo zvrchu vývaru, ak je mastnejší. Posolíte podľa chutí a doplníte nasekanú čerstvú petržlenovú vňať.
  3. Zmes dobre premiešate a necháte odstať.
  4. Po hodinke z nej mokrými rukami (studená voda)  tvarujete knedličky. Veľkosť záleží od vás, ako vám vyhovuje.
  5. Knedličky uvaríte buď vo vriacej osolenej vode, alebo v časti vývaru, ktorý odoberiete bokom (ak máte dostatok vývaru), alebo v kombinácii  vývaru a vody - tak to robievam najčastejše.
  6. Varíte ich, kým vyplávajú na povrch a v tej istej vode ich aj uchovávajte, kým sa neskonzumujú, aby neobschli.
Na druhý deň sú ešte lepšie!

           
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár