Údené mäso a rožky som nakrájal na drobné kocky, očistené zemiaky som nastrúhal, pridal k nim pretlačený cesnak a vajcia, dochutil som majoránom, čerstvo mletým korením a soľou...ale s tou opatrne, lebo údené mäso zvykne byť dosť slané. Všetko som to spolu dobre premiešal a nechal odpočinúť...
Potom som robil guľky, každú som obalil v hladkej múke, lepšie potom držia pokope a nerozpadávajú sa.
Nechal som zovrieť osolenú vodu, ale nesmie vrieť príliš silno. Guľky som varil asi 15-20 minút, do hrnca som ich vkladal lyžicou a každú som jemne posunul, aby sa neprichytili na dno...po chvíľke vyplávali... pokiaľ sa varili, tak som vyškvaril slaninku a orestoval s ňou aj cibuľu...
Guľky sú uvarené, slaninka s cibuľou orestovaná, ostáva nám už len naložiť na taniere...podával som s kyslou kapustou. Môžu sa podávať aj v krémovej polievke...vodu v ktorej sme ich varili dochutíme sladkou smotanou, citrónovou šťavou a čerstvým kôprom, rozkrojené guľky prelejeme touto polievkou a ...dobrú chuť :)