Vianočný medovníkový workshop, ktorý sa konal v stredu 26.11.2014 v priestoroch Štúrbaks & café Žilina, v spolupráci s Najrecept.sk, Sweet Choice event agency, Sweetly by Lulus a Kuchynkou na Bulvári dopadol naozaj skvelo.
V úvode workshopu sme privítali účastníkov krátkou prezentáciou o Cupcakes, ktorú si pripravili slečny zo Sweet Choice - event agency. Vysvetlili aký je rozdiel medzi cupcakes a muffinoch, pričom prednášku sprevádzala i ochutnávka týchto vynikajúcich sladkých dezertov.
Ďalším bodom bol praktický návod a ukážka ako správne ozdobiť Vianočné medovníčky a spraviť z nich hviezdy (nielen) tohtoročných Vianoc. Techniky a tipy nám ukázala pani Baránková, pre ktorú je zdobenie medovníkov dlhoročnou vášňou. Mnohí z nás prišli na to, že je naozaj umenie vymiešať skvelú polevu, avšak so správnymi tipmi a pomôckami to ide hravo. Každý účastník mal možnosť ozdobiť si niekoľko medovníkov a naučiť sa tak základné pohyby zdobenia. Začiatky boli trochu neisté, no po niekoľkých ťahoch každý prišiel na správny spôsob držania sáčku, vypĺňania tvarov a tak si odniesol svoje medovníkové dielo so sebou.
Recept na vynikajúce medovníky nájdete tu a návod na skvelú polevu tu
V závere workshopu sa predstavila samotná kaviareň Štúrbaks café & bistro s chutnými Cheesecakes z ich produkcie. Každý účastník mal možnosť ochutnať Sladký cheesecake s jahodami, Jablkovo-škoricový s karamelom a Jemne kyselkavý tvarohový cheesecake.
Všetky chutili výborne a každému kto bude mať cestu do Žiliny odporúčame aby aspoň jeden z nich vyskúšal a k tomu si vychutnal dúšok voňavej kávy pochádzajúcej z ich vlastnej pražiarne.
Z tohto workshopu si každý účastník odniesol nielen skvelé rady, skúsenosti ale tiež i darček, za ktoré ďakujeme našim partnerom Kuchynke na Bulvári a Lulu's bakery.
Ďakujeme všetkým účastníkom a už teraz sa môžu tešiť na ďalší workshop. S kým sa na ňom stretneme?
http://youtu.be/BBwZlvDfi7oKaždý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste