NajRecept.sk Torty Fotorecept | Tvarohový koláč s kakaom
Fotorecept | Tvarohový koláč s kakaom
Fotorecept | Tvarohový koláč s kakaom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Zuzka

Všetci naokolo mriežkujú, zebrujú, vlnkujú a stále som tak rozmýšľala, ako to asi robia. Predsa len tieto zručnosti sú mi ešte nie celkom známe, tak pomaly testujem. Tentokrát sa mi podaril slniečkový alebo pavučinový koláč. Najskôr som z toho chcela len zebru. Ale ako som vrstvila, tak mi stále ostával tvaroh, a mala som viac a viac vrstiev, a nemalo to konca kraja. Keď som sa už blížila ku koncu, zobrala som kúsok špajgle a pár ťahov nám vykúzlilo slniečko. Keď ho nemáme už vonku, tak nech je aspoň na tanieri...

Zuzka    ·   27.11.2014

Fotorecept | Tvarohový koláč s kakaom

Všetci naokolo mriežkujú, zebrujú, vlnkujú a stále som tak rozmýšľala, ako to asi robia. Predsa len tieto zručnosti sú mi ešte nie celkom známe, tak pomaly testujem. Tentokrát sa mi podaril slniečkový alebo pavučinový koláč. Najskôr som z toho chcela len zebru. Ale ako som vrstvila, tak mi stále ostával tvaroh, a mala som viac a viac vrstiev, a nemalo to konca kraja. Keď som sa už blížila ku koncu, zobrala som kúsok špajgle a pár ťahov nám vykúzlilo slniečko. Keď ho nemáme už vonku, tak nech je aspoň na tanieri...

Suroviny
100 g
maslo
130 g
hnedý cukor
250 g
polohrubá múka
štipka soli
2 PL
kakao
4 ks
vajce
825g
tvaroh
200 g
kysla smotana
150 ml
mlieko
110 g
práškový cukor
2 PL
vanilkový cukor
(práškový) 2 balenia
vanilkový puding
Postup receptu
Vytlačiť

  1. V robote som nechala zmiešať najskôr maslo, cukor a múku so soľou do drobenky a potom som pridala vajíčko.
  2. Rukou som cesto dorobila do drobivejšieho cesta.
  3. Cestom som vysypala/vyložila tortovú formu s priemerom 26cm. Aj dno, aj boky.
  4. Takto pripravený korpus som dala na chvíľu odpočívať do chladničky a pripravila som si krém.
  5. Tvaroh som zmiešala s kyslou smotanou, 3 celými vajíčkami a mliekom.
  6. Pridala som práškový cukor a vanilkové pudingy.
  7. Krém som rozdelila na dve polovice, do jednej som primiešala kakao.
  8. Korpus som vybrala z chladničky, a začala som vrstviť.
  9. Dve lyžice vanilkového krému, dve lyžice kakaového krému. Takto až do konca.
  10. Špajglou som urobila pavučinový vzor.
  11. Pri 160 stupňoch som nechala piecť koláč cca 65 minút. 
  12. Koláč som vytiahla z rúry, a nechala som ho úplne vychladnúť.
  13. Zo studeného koláča som dala dole tortovú formu a krájala som.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár